Noem hem Pinocchio

Regie | 02.09.12 t/m 16.11.12

Trailervoorstelling over de beroemde houten marionet

leef, lever, leefst

De trailervoorstelling Noem hem Pinocchio wordt dit seizoen hernomen. Arnhemmer Jibbe Willems schreef een nieuw stuk, dat - zoals de titel doet vermoeden - geïnspireerd is op de beroemde houten marionet uit het sprookje van de Italiaanse schrijver Carlo Collodi.

De voorstelling vertelt over de rebellie van een jongen tegenover het éénoudergezin van zijn vader. Over genotzucht versus verplichting, over individualisme tegen collectivisme en zelfs over het grote probleem van de laatste levensfase, wanneer niet meer de ouder het kind beschermt, maar het kind de ouder.

Pinocchio heeft een levensopvatting waar velen in onze tijd naar streven. Hij ontwikkelt zich tot beroemdheid, maakt avonturen mee als steracteur in het marionettentheater en leeft een leven vol losbandigheid. Pinocchio omarmt het nu en kiest zijn eigen weg. Vanuit die instelling ontdekt en ervaart Pinocchio ook de schoonheid van het leven. Zijn open blik zorgt voor een betovering door de magie van het theater, hij ontdekt vriendschap en de liefde. Maar Pinocchio dreigt zichzelf hiermee ook te verliezen in grenzeloosheid.

Noem hem Pinocchio vertelt over het scheppingsverhaal van een marionet die zich losmaakt van zijn vader en de grote wereld intrekt. In die wereld vol doorschoten individualisten en moderne verlokkingen probeert Pinocchio - na de nodige onthutsende momenten - erachter te komen wat het betekent om van vlees en bloed te zijn.

tekst Jibbe Willems | met Yaso Romero Fernandes, Steyn de Leeuwe, Tobias Nierop, Reinier Demeijer | regie Timothy de Gilde | vormgeving Morgana Machado Marques | muziek Bart Rijnink | regieassistentie Manon van Impelen | lichtontwerp Wiel Coopmans | Scènefotografie Sanne Peper

Hoe nu mens te zijn?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  1. Volg het repetitieproces van onze nieuwe producties, ontvang als eerste uitnodigingen voor openbare repetities, kijk mee met de inspiratiebronnen van onze makers en nog veel meer. Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
  2. Vul een geldig e-mailadres in