They are just kids - Herneming

Regie | 17.01 t/m 17.03.17

'Zinderende enscenering van Marcus Azzini.' | Trouw ★★★★

'Deze voorstelling zet hoog in, vibrerend van energie. | NRC ★★★★

'Liefdevolle ode aan twee eigenzinnige, verwante zielen.' | Volkskrant ★★★

'Een sterk acteurstrio: ze laten je iets zien, maar vooral iets voelen.' | Theaterkrant ★★★★

Na een succesvolle tournee in 2015 komt They are just kids dit seizoen voor even terug als onderdeel van het drieluik (In) Koud Water - They are just Kids - On the Road. Een drieluik over jonge mensen die in een roerig tijdperk op zoek gaan naar een manier om anders te leven. Persoonlijke verhalen, herkenbaar voor verschillende generaties.

Het is de zomer dat John Coltrane overlijdt, China een atoombom tot ontploffing brengt, kinderen afreizen naar San Francisco en hun lege armen ten hemel heffen, Jimi Hendrix zijn gitaar in brand steekt. Het is de Summer of Love. De zomer dat Patti Smith en Robert Mapplethorpe elkaar ontmoeten. Zij een rel schoppend en onaangepast wichtje, hij een verlegen misdienaar vol donkere verlangens. Het is het begin van een onvoorwaardelijke, maar onstuimige vriendschap, waarin de twee beginnende kunstenaars op zoek gaan naar erkenning. Erkenning als kunstenaar, maar ook als mens. 

Over elkaar buitelende twijfels over seksualiteit, ambities en identiteit bepalen de kwetsbare zoektocht van Patti en Robert. In 2010 verscheen Patti’s boek ‘Just Kids’ (2010), haar requiem voor de aan Aids overleden Robert. Regisseur Marcus Azzini liet zich inspireren door het leven en werk van de twee zielsverwanten en maakte samen met schrijver Roeland Hofman en acteurs Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Ludwig Bindervoet en Judith van den Berg de voorstelling They are just kids. Geen bewerking van het boek, maar een reconstructie van het leven dat Patti en Robert leidden. Een voorstelling die je raakt door de schoonheid van zielsverwantschap en de pijn van onvermijdelijk afscheid.

Prijzen
They are just kids is geselecteerd voor het Nederlands Theaterfestival 2016, als één van de tien beste voorstellingen van seizoen 15/16. Lees meer >

tekst Roeland Hofman | regie Marcus Azzini | spel Judith van den Berg, Ludwig Bindervoet, Matthijs van de Sande Bakhuyzen | kostuums Femke van Neerven

Hoe nu mens te zijn?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  1. Volg het repetitieproces van onze nieuwe producties, ontvang als eerste uitnodigingen voor openbare repetities, kijk mee met de inspiratiebronnen van onze makers en nog veel meer. Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
  2. Vul een geldig e-mailadres in