Randprogramma

Randprogramma

Cinema & Theater | een bijzondere cross-over

Een goed gesprek over film, daarna naar de film én Cinema

De nieuwste voorstelling Cinema, in regie van Jeroen De Man, gaat over film en het leven. Alle reden voor ons om een bijzonder randprogramma samen te stellen met een aantal filmhuizen in Nederland. We koppelden Joyce Roodnat aan Jeroen De Man, vroegen de filmhuizen Jeroens favoriete films te programmeren en ontwikkelden een aantrekkelijke combi-deal voor €25,00. Een goed gesprek, film & Cinema!

Focus Filmtheater Arnhem en Huis Oostpool bijten het spits af op zaterdag 20 oktober.


Programma zaterdag 20 oktober a.s. 

15.30 uur | Focus Filmtheater | Een dubbelgesprek Joyce Roodnat & Jeroen De Man

In een uniek dubbelgesprek vertelt Jeroen De Man over zijn liefde voor film en waarom hij viel voor het script van Cinema. Kunst & Cultuur journalist van de NRC, Joyce Roodnat, praat met Jeroen over zijn keuzefilm en vertelt meer over hoe de genres film en theater met elkaar verbonden zijn. Verheug je op een bevlogen gesprek over film, theater en klassiekers. 

16.30 uur | Focus Filmtheater | keuzefilm THE LUNCHBOX

The Lunchbox is een prachtig geacteerd, warm Indiaas drama van Ritesh Batra waarin een verkeerde levering van Mumbai's beroemde Lunchbox-bezorgsysteem leidt tot een bijzondere vriendschap tussen een jonge vrouw en een eenzame weduwnaar.

Probeert Ila aanvankelijk haar vreemdgaande man terug te winnen met haar met heerlijke gerechten gevulde lunchtrommels, wanneer de maaltijd per abuis aan het bureau van Sajaan wordt afgeleverd, blijkt hij niet alleen een dankbare ontvanger, maar ook een aimabele nieuwe vriend die aardige briefjes in de lege trommels stopt.

2013 | 104 min | Drama – Romantiek – Wereldcinema | regie Ritesh Batra | met o.a. Irrfan Khan, Nimrat Kaur, Nawazuddin Siddiqui

20.15 uur | Huis Oostpool | Cinema

In een vervallen bioscoop dweilen drie onderbetaalde werknemers de vloer, maken popcorn en bedienen de ouderwetse 35-millimeter filmprojector. Ondertussen doden ze de tijd met het uitwisselen van indrukwekkende filmquotes en het ophoesten van iconische scènes uit hun favoriete blockbuster. Tussen het aftroeven door krijgen we langzaam zicht op wie deze mensen echt zijn. Hun strubbelingen met het leven blijken aangrijpender dan de spectaculaire filmscènes op het doek. Alle drie zijn ze als een filmprojector in een digitale tijd: hopeloos misplaatst maar aantrekkelijk door hun eigenzinnigheid.


PASSE PARTOUT | DE PRIJS VOOR HET TOTAALPAKKET (GESPREK, FILM & CINEMA) IS €25,00 (REGULIER) EN  €18,50 VOOR CINEVILLE-PASHOUDERS. BESTEL HIER JE KAARTEN

HAPJE ETEN NA DE FILM?
Tussen de film en de theatervoorstelling heb je ruim tijd om even lekker te eten. Focus | Eten + Drinken serveert voor € 18,- p.p. een speciaal The Lunchbox menu, bestaande uit een goed gevulde rode linzen-maaltijdsoep met o.a. koriander, naanbrood en Indiase dips. Daarbij heeft Wijnkoperij Bloem een bijpassende biologische witte wijn uitgezocht. Tot slot een kopje of thee met een huisgemaakt chocolaatje. Graag reserveren via 088-1900600, geef hierbij even aan dat het om het Lunchbox-menu gaat.


De Cinema & Theater randprogrammering wordt ook uitgerold in Den Haag (za 17 nov), Nijmegen (za 24 nov) en Den Bosch (za 8 dec). Meer info volgt!

Hoe nu mens te zijn?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  1. Volg het repetitieproces van onze nieuwe producties, ontvang als eerste uitnodigingen voor openbare repetities, kijk mee met de inspiratiebronnen van onze makers en nog veel meer. Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
  2. Vul een geldig e-mailadres in