Extra informatie

Extra informatie

Op deze pagina vind je extra informatie over de voorstelling GAME OVER en de onderwerpen uit de voorstelling. Zo hebben we een handig document gemaakt met achtergrondinformatie, waaronder een interview met de cast, en een scène uit het script.


Voor leerlingen

Heb je vragen over zelfmoordpreventie en hulp?

113 zelfmoordpreventie
Wil je weten wat je wel en niet tegen iemand kan zeggen die depressieve gedachten heeft? Maak je je zorgen over iets of iemand? Ook voor deze zorgen kun je terecht bij Stichting 113. Maar het is heel belangrijk dat je ook iemand uit je omgeving in vertrouwen neemt zodat je je zorgen deelt bij iemand bij wie jij je veilig voelt.

VraagMaar
Ook heeft 113 een VraagMaar app gemaakt met hulp om een gesprek aan te gaan.

Grip op je dip
Ben je af en toe somber? Of zit je al een tijdje niet lekker in je vel? Kijk dan op Grip op je dip, een website met tips, steun en hulp voor jongeren.   

Voor jonge helden
Is er iemand in je omgeving overleden? Is een dierbare doodgegaan of heeft zelfmoord gepleegd? De website Voor jonge helden geeft antwoorden op vragen die je kan hebben over rouwen en steun nodig hebben.   

Wil je meer zien van Toneelgroep Oostpool? Kijk dan naar een voorstelling bij jou in de buurt. Klik hier!


Informatie voor docenten

Voor het voorbereiden en nabespreken van GAME OVER kun je naast het interview met de cast en een scène uit het script ook de onderstaande informatie gebruiken.

Wil je de voorstelling voor- of nabespreken? Download hier gespreksvragen over het voorstellingsbezoek.

Download hier aanvullende opdrachten voor in de les.

We hebben in het voortraject nauw samengewerkt met diverse stichtingen en partijen, waaronder 113 Zelfmoorpreventie, omdat we met de grootste zorgvuldigheid een voorstelling maken over dit onderwerp. Zij hebben ons geïnformeerd over de juiste benadering van het onderwerp en ons van input voorzien bij het maken van het educatiemateriaal. 

Wil je meer informatie over Stichting 113 en scholen?
Handreiking zelfmoordpreventie voor scholen en universiteiten 
Flowchart voor scholieren en studenten  
VraagMaar app

 

Heb je nog vragen over het lesmateriaal of het voorstellingsbezoek neem dan contact met Marti Arts

Hoe nu mens te zijn?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  1. Volg het repetitieproces van onze nieuwe producties, ontvang als eerste uitnodigingen voor openbare repetities, kijk mee met de inspiratiebronnen van onze makers en nog veel meer. Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
  2. Vul een geldig e-mailadres in