Luxor x Oostpool

Luxor x Oostpool

Laura Gibson is een multi-instrumentalist en singer-songwriter uit een klein plaatsje in de buurt van Portland, Oregon. Haar album Empire Builder uit 2016 zorgde voor een doorbraak na lovende kritieken op diverse grote muziekmedia als Pitchfork en Uncut Magazine. Met haar onlangs, weer op City Slang uitgekomen, zesde album Goners is de herfst pas echt begonnen.

De muziek van Gibson is duidelijk geïnspireerd door traditionele folk maar schuwt het experiment niet. Goed geschreven. kwetsbare songs worden met een tegelijkertijd lieve en rauwe stem gezongen waarbij zij zichzelf begeleidt op gitaar. Gibson heeft onlangs haar master gehaald in ‘fiction writing’ en neemt je mee in haar fantasie waar liedjes als fabels voelen en zich ontvouwen met droomlogica.

Op het nieuwe album werd zij bijgestaan producer John Askew en door muzikanten en arrangeurs van artiesten als Death Cab for Cutie, Neko Case, The Decemberists, Father John Misty en David Byrne. Leuk weetje: Laura Gibson had ongeveer negen jaar geleden de eer om als allereerste een inmiddels bijzonder populaire, NPR Tiny Desk concert op te nemen.

Deze show is een samenwerking tussen Luxor Live en Huis Oostpool en vindt plaats in Huis Oostpool.

Hoe nu mens te zijn?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  1. Volg het repetitieproces van onze nieuwe producties, ontvang als eerste uitnodigingen voor openbare repetities, kijk mee met de inspiratiebronnen van onze makers en nog veel meer. Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
  2. Vul een geldig e-mailadres in