Randprogramma

Randprogramma

Toneelgroep Oostpool haalt speciaal voor de Cultural Pride Amsterdam de voorstelling Small Town Boy naar Nederland als onderdeel van de zomerprogrammering van ITA. In de voorstelling staat de emancipatie van de LHBTI+-gemeenschap centraal. Toneelgroep Oostpool organiseert van 30 juli t/m 2 augustus, in samenwerking met ITA, OpusOne en Pride Amsterdam, een serie korte gesprekken, waarin de Pride centraal staat.

Valentijn de Hingh praat vier avonden met publiek, makers en gasten uit de LHBTI+ gemeenschap

Pride ambassadeur, model en dj Valentijn de Hingh zal na afloop van Small Town Boy het publiek ontmoeten in de Salon van ITA. Op 30 & 31 juli en 1 & 2 augustus gaat zij met het publiek en gasten in gesprek over uiteenlopende thema’s die naadloos aansluiten bij Pride en de voorstelling. Zo zal o.a. regisseur Marcus Azzini praten over de trots en de vele emoties achter genderidentiteit en seksualiteit en is jonge acteur Florian Myjer te gast bij de jonge honden van ITA (The Pack) om te praten over alles tussen a- en panseksueel. Hoofdrolspeler Rick Paul van Mulligen bespreekt de invloed van geaardheid op het uitvoeren van je vak.
   
Programma “Praat mee met...”:

Dinsdag 30 juli: The Pack
Dit programma is samengesteld door het jongerenplatform van ITA over genderidentiteit. Ervaar ‘De Genderblender’; welke taboes moeten we met elkaar nog doorbreken? Jonge acteurs Florian Myjer (Small Town Boy) en Mitch Wolterink (Fun Home) zullen Valentijns “side-kicks” zijn.

Woensdag 31 juli: Meet the Makers
Tijdens de Pride vieren we onze genderidentiteit en seksualiteit. Maar achter die trots gaan veel emoties schuil. Regisseurs Marcus Azzini (Toneelgroep Oostpool) en Koen van Dijk (OpusOne) hebben allebei speciaal voor de Pride een voorstelling over dit thema naar Nederland gehaald en gaan met het publiek in gesprek over ‘zacht’ activisme.

Donderdag 1 augustus: Pride Amsterdam
De organisatie van Pride Amsterdam wil blijvend aandacht vragen voor mensenrechten in het algemeen en de acceptatie en gelijkheid van de LHBTI+ community in het bijzonder, waar ook ter wereld. Gasten Nevin Özütok (2e Kamerlid Groen Links, woordvoerder emancipatie en LHBT+), Illias Zian (Kunst & Cultuur commissie Pride Amsterdam), Siep de Haan (initiatiefnemer Pride Amsterdam) en Ype Driessen (fotostripmaker, onder meer wekelijks in Het Parool) gaan met het publiek in gesprek over de zin en onzin van de Pride.

Vrijdag 2 augustus: Identiteit
Een gesprek over identiteit. Welke keuzes zijn vormend voor het leven? Acteurs Rick Paul van Mulligen (Small Town Boy) en Ad Knippels (Fun Home) bespreken de invloed van je geaardheid op je vak.

Het programma is openbaar, gratis toegankelijk en start om 22:20 uur na de voorstellingen. Ook zeer de moeite waard als je niet naar de voorstelling komt, maar leuker als je het wel doet.

 

Hoe nu mens te zijn?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  1. Volg het repetitieproces van onze nieuwe producties, ontvang als eerste uitnodigingen voor openbare repetities, kijk mee met de inspiratiebronnen van onze makers en nog veel meer. Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
  2. Vul een geldig e-mailadres in