Allemaal Mensen | UMUNTU Oostpool_Olivier van Breugel

Aan de slag met diversiteit & inclusie: UMUNTU exclusief in Eindhoven

Diversiteit en inclusie. Bij meer en meer organisaties en instellingen stijgen deze termen op de beleidsagenda. Hoe zorgen we ervoor dat er voor iedereen plek is in de organisatie, dat iedereen zich thuisvoelt binnen de muren van een gebouw of stad, dat er aandacht is voor meerstemmigheid en dat we naar elkaar luisteren om elkaar beter te begrijpen? Het opschrijven lukt nog wel, maar er daadwerkelijk handen en voeten aan geven, het uit de beleidstermen halen, blijkt vaak ingewikkelder dan gedacht.

De gemeente Eindhoven maakt grote stappen. Niet alleen willen zij dat diversiteit en inclusie binnen de gemeentelijke organisatie wordt omarmt, maar ook ver daarbuiten. In het zuiden van Nederland wordt gedroomd van een inclusieve gemeente en stad. In dat kader is er veel aandacht voor het gesprek en worden prachtige initiatieven ontwikkeld. Maar hoe en waar begin je?

Allemaal Mensen | UMUNTU aanjager van gesprek

Op maandag 2 maart speelden we Allemaal Mensen | UMUNTU exclusief voor de gemeente Eindhoven. Voor ambtenaren van de gemeente en door hen uitgenodigde partners in de stad: onderwijs, welzijnsorganisaties, de zorg en het bedrijfsleven. Direct na de voorstelling was daar het gesprek. Aan de hand van stellingen, moedige uitspraken, openhartige en soms ongemakkelijke gesprekken onderzochten we met de zaal hoe we aankijken tegen onderwerpen als uitsluiting, racisme, interesse in de ander en ruimte geven aan nieuwe geluiden. Gemeentesecretaris Aline Zwierstra en wethouder wonen, wijken en werken Yasin Torunoglu deelden hun persoonlijke motivatie om van inclusie meer te maken dan alleen beleidstaal. Allemaal Mensen | UMUNTU bleek wederom een gespreksopener, een drempelverlager, een aanjager. Een stroomversneller in het gesprek over diversiteit en inclusie.

Wij maken een diepe buiging voor de gemeente Eindhoven als organisator van deze middag en geven een staande ovatie voor eenieder die zijn verhaal met ons wilde delen!

Ook aan de slag met diversiteit en inclusie?

Ben je benieuwd wat Oostpool binnen jouw organisatie kan betekenen op het gebied van inclusie en diversiteit? Neem dan gerust contact met ons op.

Beeld: Olivier van Breugel

Overig nieuws

Meer nieuws

Sluiten