SPRING AWAKENING

Altijd al mee willen spelen in professionele theatervoorstelling? Dit is je kans!

Toneelgroep Oostpool maakt in samenwerking met Lindenberg Cultuurhuis en met ondersteuning van Arthouse LUX en Stadsschouwburg Nijmegen dit jaar een voorstelling waarin iedereen de kans krijgt te schitteren op het toneel! Voor ons nieuwe stuk, Spring Awakening, zoeken wij amateur dansers en acteurs tussen de 15 en 27 jaar oud. Heb jij er stiekem altijd al van gedroomd om op een professioneel podium te staan? Dan zijn wij een perfecte match.

SPRING AWAKENING

Een voorstelling over seks(ualiteit).

Het toneelstuk Voorjaarsontwaken van Frank Wedekind deed in 1891 veel stof opwaaien vanwege de heftige thematiek omtrent seksualiteit en de standpunten die Wedekind hierover innam. In Voorjaarsontwaken kiest hij de kant van de jeugd. De jongeren laten zich niet blokkeren door de vele opgeworpen obstakels en hindernissen van het leven en hun opvoeding maar streven naar ultieme autonomie.  In 2006 werd de voorstelling succesvol bewerkt tot de musical Spring Awakening. Regisseur Char Li Chung neemt de tekst van Wedekind als uitgangspunt om tot een geheel nieuwe show te komen.

Regisseur Char Li Chung“Anno 2021 groeien we op in een maatschappij waarin de spanning omtrent seks(ualiteit) eerder voortkomt uit een overdaad, dan uit een gebrek aan informatie. Daarom is het belangrijk samen met de jeugd dit urgente onderwerp bespreekbaar te maken.”

Ben jij tussen de 15 en 27 jaar en wil je meedoen?

De audities voor Spring Awakening zijn gepland op 4 december 2021 en 12 december. De gezamenlijke kick-off is gepland op 16 januari 2022. Verder verwachten wij dat je beschikbaar bent op de geplande repetitiedata. In 19 bijeenkomsten werken we toe naar een professionele theatervoorstelling die plaats zal vinden in de Lindenberg. Deelname is gratis.

Aanmelden voor de audities kan tot uiterlijk 3 december.

AANMELDEN >>

Repetities |
Op zondagen vanaf 16 januari tot 24 april 2022 in de Lindenberg.

Montageweek en speeldagen (Huis Oostpool, Arnhem en de Lindenberg, Nijmegen) |
30 april t/m 5 mei 2022
try-out: 6 en 7 mei 2022
première: 14 mei 2022
voorstellingen: 15 mei 2022 (matinee en avond)

Overig nieuws

Meer nieuws

Sluiten