Arnhemse Uitnacht: ALLES WAT THEATER IS | De grote verrassingsshow

Arnhemse Uitnacht 2020: laat je verrassen!

De 3e editie van de Arnhemse Uitnacht viert op vrijdag 24 januari 2020 kunst en cultuur in zijn volle glorie. In de binnenstad van Arnhem zijn op 20 verschillende locaties meer dan 100 acts, optredens, voorstellingen en exposities te zien. In 16 horecazaken is er een Uitmenu en zijn er diverse optredens. De Arnhemse Uitnacht start om 18:30 uur met een prikkelende opening in Musis waar ook de Cultuurprijs Arnhem wordt uitgereikt. Vervolgens start het programma dat tot diep in de nacht, zelfs tot de volgende ochtend duurt. Het volledige programma is te vinden op www.arnhemseuitnacht.nl.

Een divers en uitgebreid programma
Het gevarieerde programma van de Arnhemse Uitnacht is samengesteld door de verschillende instellingen, individuele makers en kunstenaars. De kracht van het programma is de diversiteit van de acts en optredens. Jenny Doest, voorzitter van de Arnhemse Uitnacht: “Onze focus ligt op een programma dat een aantrekkelijke combinatie is van (podium)kunst en breed toegankelijke cultuur. In Arnhem is hiervan een breed scala voorhanden en ik ben erg blij dat we dit totaalprogramma kunnen presenteren. De toegang tot de Arnhemse Uitnacht is bewust gratis. We hopen dat dit voor het publiek een extra stimulans is om kunst en cultuur met ons te vieren en dat de teller minimaal 12.500 bezoeken aangeeft.”

Laat je ook verrassen in Huis Oostpool!
Toneelgroep Oostpool presenteert in Huis Oostpool een doorlopend programma onder de titel ALLES WAT THEATER IS | De Grote Verrassingsshow (samengesteld door regisseur Charli Chung). Van 20:00 tot 01:00 uur tovert Oostpool act na act uit de hoge hoed. Lokaal talent, gevestigde namen, comedy, een heel orkest, dans act of inteme monoloog. Zonder programma, nooit langer dan kwartier en altijd verrassend!

Masterclass Timothy de Gilde
Tijdens de Arnhemse Uitnacht geeft regisseur Timothy de Gilde een (besloten) Masterclass in het repetitiegebouw van Huis Oostpool. Met een groep toneelschool studenten en pas afgestudeerde acteurs gaat hij aan de slag met teksten van Magne van den Berg en Joachim Robbrecht.
Timothy werkt sinds 2009 als regisseur voor Toneelgroep Oostpool. Met zijn jeugdtheatervoorstellingen oogst hij veel successen: een Zilveren Krekel (belangrijkste jeugdtheaterprijs) voor GTA5Bromance en Pretpark en een Gouden Krekel voor Bromance (beste jeugdtheaterproductie). Hij is gastregisseur voor o.a. De Toneelmakerij (Amsterdam), Theater Sonnevanck (Enschede) en DOX (Utrecht).
Het resultaat van de Masterclass zal een onderdeel zijn van ALLES WAT THEATER IS | De grote verrassingsshow in de zaal van Huis Oostpool.

Overig nieuws

Meer nieuws

Sluiten