Arnhemse Uitnacht

Arnhemse Uitnacht

Tijdens de 1e Arnhemse Uitnacht op vrijdag 26 januari 2018 presenteren ruim vijftig culturele instellingen, organisaties en kunstenaars zich op diverse locaties in de Arnhemse binnenstad. Je kunt de hele avond én nacht geheel gratis talloze optredens, acts en programma’s bijwonen. En wij doen mee!

Programma Huis Oostpool
Huis Oostpool is tijdens de Arnhemse Uitnacht het decor van een uitnodigende rondleiding langs de studio's, theaterzaal, kantoren en werkplaatsen van Toneelgroep Oostpool. Elke ruimte biedt een andere belevenis: een theatermonoloog achter een bureau, een performance bij het kopieerapparaat en een dansuitvoering in het repetitielokaal. In het pand zijn verschillende korte acts te zien van onder andere dansgezelschap ICK AmsterdamJens van Daele’s Burning Bridges, Mart van Berckel en Igor Vrebac van De Nieuwe Oost, Mariska de Groot (Plaatsmaken), Benjamin Abel Meirhaeghe, ATK Brass en natuurlijk onze eigen huisregisseurs. Allen gaan ze met hun bijdrage in op de lijfspreuk van Toneelgroep Oostpool: hoe nu mens te zijn?

Van 19:30 tot 23:00 uur start elk kwartier een rondleiding vanuit de foyer van Huis Oostpool, waar de bar de hele avond open is. De rondleiding duurt ongeveer een uur.

Masterclass Toneelgroep Oostpool i.s.m. Stadstheater Arnhem
Huisregisseur Jeroen De Man (Kinderen van Judas) gaat met een acteur en tien deelnemers op de vloer aan de slag in een exclusieve masterclass toneel in Theater aan de Rijn. ArtEZ-studenten, amateurspelers én artiesten voor één nacht kunnen zich aanmelden om mee te doen in de spotlight. Vanaf de tribune leer je van de aanwijzingen en suggesties die zij krijgen, van het reflectieve spel van de acteur en van de vorderingen die ze gaandeweg zullen maken. 

De masterclass begint om 19:00 uur en is gratis toegankelijk voor publiek maar dient gereserveerd te worden via Theater aan de Rijn. Als je wilt meedoen op de vloer kun je een email sturen naar programma@musisenstadstheater.nl.

Arnhemse Uitnacht
De Arnhemse Uitnacht start om 17:00 uur, op het Bartokplein met een publieksopening bij het Feestaardvarken geproduceerd door Muziektheater De Plaats. Het complete programma kun je vanaf 1 januari vinden op de website van de Arnhemse Uitnacht en de Facebookpagina.

Hoe nu mens te zijn?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  1. Volg het repetitieproces van onze nieuwe producties, ontvang als eerste uitnodigingen voor openbare repetities, kijk mee met de inspiratiebronnen van onze makers en nog veel meer. Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
  2. Vul een geldig e-mailadres in