Crazy Stupid | Oostpool & Sonnevanck | © Sanne Peper (naamvermelding veplicht)

educatie Crazy Stupid | docenten

Binnenkort komt de theatervoorstelling Crazy Stupid van Theater Sonnevanck en Toneelgroep Oostpool naar jouw school. Op deze pagina vind je de educatie die je in de klas kunt geven of die jouw klas zelf online kan maken. Met de posteropdracht onderzoeken de leerlingen hun verwachtingen over de voorstelling. Met het nagesprek reflecteren de leerlingen op wat ze hebben ervaren in de voorstelling.

Werken de leerlingen thuis of geef je de ze de opdrachten liever mee als (CKV-)huiswerk? De posteropdracht en de reflectieopdracht kunnen de leerlingen ook zelf thuis maken op onze website. Verwijs de leerlingen door naar onze site via deze link. Hier kunnen de leerlingen online en individueel de posteropdracht en de reflectie maken.

Wij horen graag jouw mening over de educatie en voorstelling. Je kunt via deze link het evaluatieformulier invullen.

Wij wensen jou en je klas veel plezier bij Crazy Stupid!

Voorbereiding: Posteropdracht

Duur: 30 minuten

Bereid de leerlingen voor op de voorstelling Crazy Stupid door met ze hun verwachtingen over de voorstelling te onderzoeken. Wanneer de leerlingen vooraf een verwachting hebben van wat ze denken te gaan zien, gaan zij met een actieve houding aan de voorstelling deelnemen.

Werken de leerlingen thuis of geef je deze opdracht liever mee als (CKV-)huiswerk? Dan kunnen de leerlingen de posteropdracht zelf thuis maken. Verwijs de leerlingen door naar onze site via deze link. Hier kunnen de leerlingen online en individueel de posteropdracht maken.

Wil je de posteropdracht klassikaal doen? Download de opdracht hier.

Je kunt de poster hier downloaden.

Na de voorstelling: Nagesprek

Duur: 30 minuten

Je hebt met je klas de voorstelling Crazy Stupid gezien. Na een voorstelling is het goed om met je leerlingen te reflecteren over wat ze ervaren hebben. Op deze manier verbinden de leerlingen wat ze gezien hebben in de voorstelling, aan hun eigen persoonlijke leven en dat van hun klasgenoten.

Werken de leerlingen thuis of geef je deze opdracht liever mee als (CKV-)huiswerk? Dan kunnen de leerlingen de reflectieopdracht zelf thuis maken. Verwijs de leerlingen door naar onze site via deze link. Hier kunnen de leerlingen online en individueel de reflectieopdracht maken.

Wil je het nagesprek klassikaal doen? Download de gesprekshandleiding hier.

Scène spelen in de klas

Wil je met je leerlingen een scène uit de voorstelling spelen in de klas? Download hier een scène uit het script van Crazy Stupid.

Achtergrondinformatie

In dit document vind je alle informatie over Crazy Stupid: informatie over de gezelschappen en korte interviews met de cast en crew!

Vragen over educatie?

Wil je ook met je klas het theater bezoeken? Of heb je vragen over de educatie of het bezoek aan de voorstelling Crazy Stupid, mail dan met Marti Arts, coördinator jongeren Toneelgroep Oostpool. Zij neemt dan spoedig contact met je op.

Sluiten