Girls and Boys - Toneelgroep Oostpool - foto Marijke de Gruyter en Nicolien de Jong

Gezocht: Kinderen die figureren in de voorstelling Girls and Boys van toneelgroep Oostpool.

Wij zijn op zoek naar kinderen die figureren in de voorstelling Girls and Boys.
Let op: het is geen kindervoorstelling, maar een voorstelling voor volwassenen.

De kinderen, broer en zus in de voorstelling, verschijnen aan het einde van de voorstelling 1 minuut op toneel om bij ‘hun moeder’ (Hadewych Minis) op de bank te gaan zitten.

Over de voorstelling Girls and Boys
Een aangrijpende one woman show door Hadewych Minis

Een onverwachte ontmoeting op een luchthaven leidt tot een intense en gepassioneerde liefdesrelatie. Al snel beginnen de jonge vrouw (Hadewych Minis) en haar grote liefde zich te settelen. Ze kopen een huis, trouwen, krijgen twee kinderen en jongleren met carrières. Het leven dat ze met elkaar hebben opgebouwd is gelukkig en vergelijkbaar met dat van velen, maar gaandeweg brokkelt het sprookje af en neemt hun leven een verontrustende wending.

Het veelgeprezen Girls and Boys van toneelschrijver Dennis Kelly is als een hedendaagse anti-Medea. Een monoloog die begint als een hilarisch sprookje en verandert in een onvoorstelbare nachtmerrie. Lees meer >>

Wie zoeken we
We zoeken twee kinderen: een jongen van 7 jaar en een meisje van 10/11 jaar.
Ze moeten zich vrij voelen op toneel en het leuk vinden om in een professionele voorstelling deel te nemen. De kinderen hebben zelf geen tekst. Ze gaan mee op tournee en ervaren het theater van dichtbij.

Voorstellingstraject
De kinderen zijn aanwezig tijdens 1 of 2 repetitie momenten. Tijdens de tournee spelen de kinderen maximaal 3 avonden per week. Vaak ook maar 1 of 2x per week. Omdat we met 3 duo’s gaan werken (Oost-Nederland (2 duo’s) en West-Nederland (1 duo)) worden de avonden onder de kinderen verdeeld.
De speelperiode is van 13 november 2021 tot 13 februari 2022.

Kinderbegeleider
Bij alle repetities en voorstellingen is er een ervaren kinderbegeleider aanwezig. De kinderbegeleider heeft geen andere taken dan het begeleiden en vervoeren van de kinderen.

Vergoeding diners en reizen
Er is geen vergoeding beschikbaar. Wel worden eventuele reiskosten vergoed. Indien er al vroeg naar het theater moet worden gereisd wordt er voor een warme maaltijd gezorgd. Vervoer van en naar voorstellingen in andere plaatsen dan de standplaats Arnhem, Den Haag, wordt door Oostpool georganiseerd. De ouders worden uitgenodigd voor premièrevoorstellingen van Oostpool.

Kennismaking
November 2021 (herfstvakantie Noord)
In gesprek met de regisseur wordt er kennisgemaakt en besproken wat er van de kinderen verwacht wordt. Er wordt gekeken of de kinderen zich vrij voelen om het toneel op te gaan en of ze passen bij de duo’s die gevormd gaan worden.

Vragen over de aanmelding, audities en het project kan bij Marti Arts via marti@toneelgroepoostpool.nl

AANMELDEN >>

Overig nieuws

Meer nieuws

Sluiten