Huis Oostpool

Huis Oostpool

Sinds juni 2003 is Toneelgroep Oostpool gevestigd in Huis Oostpool aan de Nieuwstraat in het centrum van Arnhem. Het is de plaats waar het gezelschap repeteert, speelt, kostuums maakt en kantoor houdt. Naast kantoorruimte omvat Huis Oostpool een theaterzaal, twee foyers, een studio en een kostuumatelier.

Een theater is een heel bijzondere plek. Aan de ene kant is het een overgangsruimte: je bent er even en dan ga je weer naar huis. Aan de andere kant is het een ‘thuis’: de theatervoorstelling die er gespeeld wordt biedt een schuilplaats, een kortstondig herkenningspunt. Huis Oostpool biedt een tijdelijk thuis in een wereld vol onherbergzaam gebied. De muren van Huis Oostpool zijn niet van steen maar zijn van huid: de wanden bieden bescherming zonder de wereld helemaal buiten te sluiten.

 “[…] een productie leeft door haar wisselwerking, door haar publiek, door wat er ook buiten haar kader gebeurt. En rond de productie ligt het theater en rond het theater ligt de stad en rond de stad zo ver weg we kunnen zien ligt de hele verdere wereld en zelfs de hemel en zijn sterren. De wanden die deze kringen met elkaar verbinden zijn van huid, ze hebben poriën, ze ademen. Soms wordt dat vergeten.” Marianne van Kerkhoven in: Van het kijken en het schrijven, Teksten over theater)

Voorstellingen in Huis Oostpool

Al onze kleine zaalvoorstellingen spelen de eerste paar weken in Huis Oostpool en gaan hier feestelijk in première voordat ze op landelijke tournee gaan. 
Wat veel mensen niet weten, is dat je in Huis Oostpool meer kunt zien dan alleen maar de voorstellingen van Toneelgroep Oostpool. Een aantal keer per jaar lenen we met veel plezier het theater uit aan bevriende theatergezelschappen en makers. Zo waren Keesen&Co, Toneelschuur Producties en Joachim Robbrecht op deze manier al eens eerder te zien in Huis Oostpool. Bekijk het programma in Huis Oostpool >

Locatie

Huis Oostpool ligt aan de Nieuwstraat 58. Gelegen in het centrum van Arnhem, vlakbij de Rijn en op tien minuten lopen van het NS station. Routebeschrijving > 

Huis Oostpool is goed toegankelijk voor mindervaliden. Geef voor een goede plaats in de zaal en/of rolstoelbegeleiding s.v.p. voorafgaand aan je voorstellingsbezoek bericht via e-mail

Geschiedenis

Het gebouw is een monument uit ongeveer 1875. Het bevatte oorspronkelijk drie woonhuizen en een binnenplaats waar de koetsen konden keren. In de twintigste eeuw was het voorhuis een sociëteit. Na een lange periode van verval werd het gebouw in 2003 een theater.

Verhuur

De verschillende ruimten in Huis Oostpool zijn ook te huur, bijvoorbeeld voor een zakelijke bijeenkomst, verjaardag, jubileum, workshop of bruiloft. In samenwerking met Ma Guise Catering verzorgen wij graag de horeca op maat: van borrel en high tea tot diner.  Lees meer over de verhuurmogelijkheden >

 

Hoe nu mens te zijn?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  1. Volg het repetitieproces van onze nieuwe producties, ontvang als eerste uitnodigingen voor openbare repetities, kijk mee met de inspiratiebronnen van onze makers en nog veel meer. Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
  2. Vul een geldig e-mailadres in