Huis Oostpool

Huis Oostpool

Sinds juni 2003 is Toneelgroep Oostpool gevestigd in Huis Oostpool aan de Nieuwstraat in het centrum van Arnhem. Het is de plaats waar het gezelschap repeteert, speelt, kostuums maakt en kantoor houdt. Naast kantoorruimte omvat Huis Oostpool een theaterzaal, twee foyers, een studio en een kostuumatelier.

Een theater is een heel bijzondere plek. Aan de ene kant is het een overgangsruimte: je bent er even en dan ga je weer naar huis. Aan de andere kant is het een ‘thuis’: de theatervoorstelling die er gespeeld wordt biedt een schuilplaats, een kortstondig herkenningspunt. Huis Oostpool biedt een tijdelijk thuis in een wereld vol onherbergzaam gebied. De muren van Huis Oostpool zijn niet van steen maar zijn van huid: de wanden bieden bescherming zonder de wereld helemaal buiten te sluiten.

Voorstellingen in Huis Oostpool

Al onze kleine zaalvoorstellingen spelen de eerste paar weken in Huis Oostpool en gaan hier feestelijk in première voordat ze op landelijke tournee gaan. Wat veel mensen niet weten, is dat je in Huis Oostpool meer kunt zien dan alleen maar de voorstellingen van Toneelgroep Oostpool. Een aantal keer per jaar lenen we met veel plezier het theater uit aan bevriende theatergezelschappen en makers. Zo waren Keesen&Co, Toneelschuur Producties en tgECHO op deze manier al eens eerder te zien in Huis Oostpool. Bij bezoeken aan Huis Oostpool zijn de Algemene Bezoekersvoorwaarden van toepassing. Bekijk het programma in Huis Oostpool >

Locatie en toegankelijkheid

Huis Oostpool ligt aan de Nieuwstraat 58. Gelegen in het centrum van Arnhem, vlakbij de Rijn en op tien minuten lopen van het NS station. Routebeschrijving > 

Huis Oostpool is goed toegankelijk voor mindervaliden. Geef voor een goede plaats in de zaal en/of rolstoelbegeleiding s.v.p. voorafgaand aan je voorstellingsbezoek bericht via e-mail.

Hapje eten?

Vlakbij Huis Oostpool zijn meerdere opties voor een maaltijd na afloop van de voorstelling. Onze favorieten zijn:
Focus | Eten + Drinken op het Audrey Hepburnplein. Goed eten, goed drinken in goed gezelschap op een inspirerende ontmoetingsplek. Reserveren kan via de website of op 088-1900600.
De Pizzabakkers aan de Broerenstraat 35. Ambachtelijke pizza's uit Italiaanse houtovens. Telefonisch reserveren kan vanaf 16:00 op: 026-7370181.

Geschiedenis

Het gebouw is een monument uit ongeveer 1875. Het bevatte oorspronkelijk drie woonhuizen en een binnenplaats waar de koetsen konden keren. In de twintigste eeuw was het voorhuis een sociëteit. Na een lange periode van verval werd het gebouw in 2003 een theater.

Hoe nu mens te zijn?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  1. Volg het repetitieproces van onze nieuwe producties, ontvang als eerste uitnodigingen voor openbare repetities, kijk mee met de inspiratiebronnen van onze makers en nog veel meer. Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
  2. Vul een geldig e-mailadres in