Hulst&Tarenskeen, Daria Bukvić en Charli Chung nieuwe makers bij Toneelgroep Oostpool; coproducties met WENDE

Toneelgroep Oostpool kondigt de samenwerking met nieuwe theatermakers aan. In september werd de komst van regietalent Charli Chung bekendgemaakt. Daar worden nu Jan Hulst & Kasper Tarenskeen en Daria Bukvić aan toegevoegd. Onder leiding van artistiek directeur en regisseur Marcus Azzini maken de eigenzinnige en talentvolle makers de komende jaren verschillende producties bij het rijksgesubsideerde gezelschap uit Arnhem. Daarnaast coproduceert Oostpool twee grootschalige muziektheatervoorstellingen met WENDE.

Toneelgroep Oostpool zet in de nieuwe kunstenplanperiode haar motto ‘Hoe nu mens te zijn?’ nog nadrukkelijker voort. Een sterke eigen koers waarin maatschappelijk urgent theater met eigenheid, gemeenschappelijkheid, nieuwe verhalen en de mens van nu centraal staan.

Eigenzinnige makers met een inhoudelijk verwantschap
De nieuwe makers Chung, Hulst&Tarenskeen en Bukvić beschikken allen over een sterke eigen visie en inhoudelijk verwantschap met Oostpool. In verschillende esthetieken en vanuit verschillende generaties zijn zij allemaal bezig met de mens van nu. Directeuren Marcus Azzini en Michiel Nannen kijken uit naar de komst van de nieuwe makers die allen weer nieuwe specialisaties en kwaliteiten meebrengen. Marcus Azzini: ‘Deze makers zijn wat ons betreft dé stemmen van deze tijd en representeren generaties die het verschil maken. We zijn dan ook enorm trots dat zij zich de komende jaren met ons verbinden.’ 

Twee ambitieuze muziektheatervoorstellingen in samenwerking met WENDE
Daarnaast kijkt Marcus Azzini uit naar de nieuwe samenwerking met multitalent Wende Snijders. In coproductie ontwikkelen zij de komende jaren een tweetal grootschalige muziektheatervoorstellingen. Marcus Azzini: ‘Wende heeft zo’n ongelooflijke staat van dienst. Ze is enorm geëngageerd en staat met haar werk midden in het nu en in het leven. In een snel veranderende wereld zoekt ze voortdurend naar relevantie en ontwikkeling, en blijft ze zich vernieuwen. Dat is enorm inspirerend. De inhoud van ons werk verbindt ons en de dialoog die wij daarover voeren is heel bijzonder.’ Snijders en Azzini werkten eerder samen rond de succesvoorstelling MENS, die twee seizoenen in uitverkochte zalen stond.

Sarah Moeremans en Jeroen De Man nemen afscheid
Regisseurs Sarah Moeremans en Jeroen De Man nemen eind 2020 afscheid van het gezelschap uit Arnhem. Moeremans treedt toe tot het artistieke team van Het Zuidelijk Toneel. De Man maakt nog twee voorstellingen bij Toneelgroep Oostpool en vervolgt daarna zijn carrière bij Het Nationale Theater.

Overig nieuws

Meer nieuws

Sluiten