Jong | Toneelgroep Oostpool | Krista van der Niet

Jong Oostpool

Jong Oostpool is het jongerenplatform van Toneelgroep Oostpool. Ben je tussen de 15 en 25 en vind je theater te gek, dan ben je bij hier aan het juiste adres. Via Jong Oostpool maak je kennis met een toneelgezelschap van binnenuit en dat kost maar € 15,- per jaar! 

Wat je krijgt voor die 15 euro per jaar?

    • Je mag gratis naar alle voorstellingen van Oostpool in Huis Oostpool
    • Je ontvangt uitnodigingen voor openbare repetities en masterclasses
    • Soms vragen we je of je wil meedoen aan performances als Club Oostpool, de Arnhemse Uitnacht, open dagen of seizoensopeningen
    • En af en toe vinden we het te gek wanneer je ons wil helpen bij promotie en publiciteit

Word snel lid van Joost en maak gebruik van alle leuke voordelen van je lidmaatschap!

Jong heeft z’n eigen speciale Facebookpagina en Instagram waar we je op de hoogte houden van alle activiteiten.

Lid worden van Jong Oostpool voor seizoen 2021-2022

Je ontvangt van ons zo spoedig mogelijk een betaalverzoek voor jouw lidmaatschap. Zodra we jouw € 15 hebben ontvangen, word je ingeschreven. Vanaf dat moment mailen we je als we leuke updates hebben, maar kun je ook voor jezelf een kaart reserveren voor alle voorstellingen in Huis Oostpool. Lees hier hoe je dat doet.

LID WORDEN

Jong Oostpool programma seizoen: 2021-2022

Jong Oostpool leden krijgt iets extra’s. Naast dat je het hele jaar naar alle voorstellingen van Oostpool in Huis Oostpool mag, organiseren we bij een aantal voorstellingen iets extra’s speciaal voor Jong Oostpool leden.

Wil je meedoen aan één of meerdere van onderstaande activiteiten, stuur dan een mailtje naar JONG en geef daarin duidelijk aan voor welke activiteit je je opgeeft.

Baby Crazy

woensdag 13 oktober 2021
Op kraamvisite en voorstellingsbezoek

Baby Crazy is een slimme komedie over de kracht van nieuw leven en de angst voor verandering. Hulst & Tarenskeen grijpen de zwangerschap van Maria en de reacties van haar vrienden aan om het over verschillende grote thema’s te hebben. Zwangerschap, overpopulatie, seks, milieu, vriendschap, racisme, gender, de prestatiemaatschappij: het komt allemaal aan bod. En dat allemaal in de vorm van een sappig plot, waarin de mens gepresenteerd wordt in zowel zijn gekte als welwillendheid. Een crazy theateravond waarin al je verwachtingen worden overtroffen.

WRAK

vrijdag 5 november 2021
ontmoeting met WRAK en voorstelling

Via de auto’s, klootzakken en onzekerheden in haar leven zoekt El Akchaoui in WRAK naar zichzelf en een noodzakelijk stukje zelfliefde. Ze realiseert zich dat ze eigenlijk nog maar heel kort de regie heeft over haar leven. Pas sinds een jaar of tien voelt ze zich de strijder die ze nu is. Het is een lange weg van wrak naar warrior, maar we komen er wel.

Girls and Boys

donderdag 19 november 2021
try out bezoek en achter de schermen van het theater

Een onverwachte ontmoeting op een luchthaven leidt tot een intense en gepassioneerde liefdesrelatie. Al snel beginnen de jonge vrouw (Hadewych Minis) en haar grote liefde zich te settelen. Ze kopen een huis, trouwen, krijgen twee kinderen en jongleren met carrières. Het leven dat ze met elkaar hebben opgebouwd is gelukkig en vergelijkbaar met dat van velen, maar gaandeweg brokkelt het sprookje af en neemt hun leven een verontrustende wending.

EDWARD II

woensdag 15 december 2021
repetitiebezoek

Edward is jong en eigenwijs. Hij wordt gekroond tot koning, maar al snel wordt duidelijk dat Edward niet geïnteresseerd is in politiek. Hij wil liefde! Genot! Passie! Geen macht, moraal of plicht. Met de kroon op zijn hoofd stort hij zich in wat hem al zijn leven lang onthouden is.

Good Coop

2022, datum volgt
repetitie bezoek aan nieuwe trailervoorstelling

Good Coop gaat over de misverstanden rondom mannelijkheid. Het onderzoekt de clichés rond man- en vrouwbeelden, bevraagt die frames en zoekt naar alternatieven. Want wat is dat eigenlijk ‘een echte man’? En waarom houden we zo aan die beelden vast?

Midzomernachtsdroom

2022, datum volgt
montage bezoek of try out bezoek.

De drie topgezelschappen van Oost-Nederland bundelen opnieuw hun krachten. Oostpool, Introdans en PHION brengen samen met Musis & Stadstheater Arnhem het grootse en hallucinante theaterspektakel Midzomernachtsdroom. De beroemde Shakespeareklassieker in een volledig nieuwe uitvoering.

De romantische komedie Midzomernachtsdroom vertelt het verhaal van vier jonge mensen, allemaal op hun eigen manier op zoek naar liefde. Nieuwsgierig en eigenwijs trekken zij het bos in, waar zij zich overgeven aan bedwelmende krachten. Typisch Shakespeariaanse verwikkelingen, met mythische boswezens en een club amateurspelers die hun nieuwe voorstelling in het bos repeteren, volgen.

ARTEZ

2022, datum volgt
try out bezoek

Elk jaar maakt Toneelgroep Oostpool met de 3e jaars studenten van ArtEZ een voorstelling.

Terug