JOOST

#WEAREJONG

Oostpool JONG tourt langs scholen en theaters voor… JOU! (de toeschouwer van de toekomst 😉 ). Normaal gesproken maken we twee voorstellingen per jaar, maar vanwege de corona-maatregelen zal het dit jaar allemaal wat anders verlopen. We hebben met coproducent Theater Sonnevanck een voorstelling gemaakt die past binnen de maatregelen van het RIVM.

Wil je een voorstelling reserveren? Neem dan contact op met Marti Arts, via email of telefonisch: 026 443 76 55.

Wil je ons helpen?
Om inzicht te krijgen in hoe de corona-protocollen en -scenario’s op scholen gehanteerd worden, hebben wij een korte enquête opgesteld.
Vul hier de vragenlijst in

Acteurs in de klas

Tranenstick of dooie hond 12+

Speeldata: op aanvraag

2 acteurs overvallen een ogenschijnlijk doodgewoon klaslokaal. Beiden hebben hun toneelschooldiploma op zak. Gewapend met een lijkkist, Shakespeare’s Hamlet en Stanislavski’s Lessen voor Acteurs trachten ze de wetten van het toneelspel te doorgronden en te presenteren aan de jonge schoolgaande mensch. Dit blijkt een stuk lastiger dan ze in eerste instantie vermoeden. Een saboterende collega-acteur, matige tekstvastheid en een belletje van een castingbureau zijn storende factoren.

Kortom, twee jonge acteurs ontdekken alle basiselementen van het theater. Tijdens deze zoektocht blijken acteurs niet veel anders te zijn dan pubers: ze worstelen met identiteitsproblemen, ze zijn emotioneel, ze laten zich niet controleren en begrenzen. En bovenal: ze zien soms geen verschil tussen realiteit en fantasie.

Deze mini-voorstelling duurt één lesuur en speelt in het klaslokaal.

Trailervoorstellingen

Trailervoorstellingen maken we in coproductie met Theater Sonnevanck uit Enschede en spelen we in een tot theater omgebouwde vrachtwagentrailer. De vrachtwagen met trailer rijdt naar middelbare scholen en parkeert bij jou op het schoolplein. Er passen normaal gesproken maximaal 60 bezoekers in één trailer en de voorstellingen duren ongeveer een lesuur.

Met 60 leerlingen en acteurs in één trailer op 1,5 meter afstand kan op dit moment nog niet. Vandaar dat we een coronavrije voorstelling hebben gemaakt. Zodra de maatregelen het toelaten zal de theatertruck weer gaan rijden.

CRAZY STUPID? 14+
regie Flora Verbrugge

16 november 2020 t/m 5 februari 2021

Crazy Stupid wordt niet gespeeld in de theatertruck die je van ons gewend bent, maar is een coronabestendige voorstelling in twee delen. De leerlingen krijgen een koptelefoon en luisteren gezamenlijk in de klas, naar het eerste deel: Chucks podcast, die live gemaakt en gespeeld wordt. In het tweede deel kijken zij vanuit de school naar de live ontmoetingen die Chuck op het schoolplein heeft. De dialoog daarvan is te horen via dezelfde koptelefoon.

GOD? 14+
regie Timothy de Gilde

15 maart t/m 11 juni 2021

Indien spelen in de theatertruck nog niet kan, komen wij met een aanbod dat past bij de dan geldende maatregelen op school.

Drie jonge acteurs met allen een andere religieuze achtergrond spelen de trailervoorstelling GOD? onder regie van Timothy de Gilde (o.a. Game Over en Bromance). Magne van den Berg, die ook Game Over schreef, schreef ook een nieuwe theatertekst voor GOD? en stelt daarin de ontroerende, indringende, eerlijke en openhartige ontmoetingen tussen mensen met verschillende geloven centraal.

Bij de Nieuwe Toneelbibliotheek is het tekstboekje van GOD? te bestellen.

 

Online voorstelling - Bromance

De voorstelling Bromance hebben we gemaakt in coproductie met Theater Sonnevanck en speelde in een tot theater omgebouwde vrachtwagentrailer. Omdat Theaterbezoek op dit moment niet mogelijk is met de Corona-maatregelen, bieden we deze voorstelling aan om Online te bekijken. Zo kunnen de leerlingen toch aan hun CKV opdrachten voldoen.

Wil jij je leerlingen deze Online voorstelling aanbieden? Neem contact op met coördinator jongeren Marti Arts.

Voorstellingen

Hoi! Ik ben JOOST :-) Jongerenplatform van Oostpool

JOOST | Toneelgroep Oostpool | Krista van der Niet

Nice to meet you. I’m JOOST. Het jongerenplatform van Toneelgroep Oostpool

Hoi Jasmin, Merel, Koen, Ruud, Isa, Jamie, René, Emma, Noah, Levi, Yara, Milan, Liam, Tess of hoe je ook heet! Ben je tussen de 14 en 21 en vind je theater te gek, dan ben je bij JOOST aan het juiste adres. JOOST is het jongerenplatform van Toneelgroep Oostpool. Als JOOST maak je kennis met een toneelgezelschap van binnenuit en dat kost maar € 15,- per jaar! 

Wat je krijgt voor die 15 euro per jaar?

  • Je mag gratis naar alle voorstellingen van Oostpool in Huis Oostpool
  • Je ontvangt uitnodigingen voor openbare repetities en masterclasses
  • Soms vragen we je of je wil meedoen aan performances als Club Oostpool, de Arnhemse Uitnacht, open dagen of seizoensopeningen
  • En af en toe vinden we het te gek wanneer je ons wil helpen bij promotie en publiciteit
Klik hier voor agenda en lidmaatschap

Theatervooropleiding Oost

Theater-vooropleiding Oost | Toneelgroep Oostpool

Ieder jong mens (16 – 22 jaar) met ervaring en ambitie in de toneelkunst kan zich aanmelden voor Theatervooropleiding Oost. Een knalnieuwe weekendopleiding die je theatergrenzen verlegt en die je hoofd doet overlopen.

Lees meer over Theater-vooropleiding Oost
Sluiten