JOOST

#WEAREJONG

Onderwijs

Oostpool JONG tourt langs scholen en theaters voor… JOU! (de toeschouwer van de toekomst 😉 ). Normaal gesproken maken we twee jongeren voorstellingen per jaar, maar vanwege de corona-maatregelen zal het dit jaar allemaal wat anders verlopen. We hebben met coproducent Theater Sonnevanck een voorstelling gemaakt die past binnen de maatregelen van het RIVM

GOD? (14+) - filmversie

Beste vrienden Qi, Tommy en Ay hebben alle drie van hun ouders een andere religie meegekregen. In het laatste jaar op hun middelbare school gaan ze daarover met elkaar in gesprek. Hoe is het om te geloven en hoe bepaal je waar je staat? En wat als je verliefd wordt op iemand met een ander geloof?

voor jou zou ik me willen bekeren
maar geloof je dan echt
wat, nee natuurlijk niet
dan kan het toch niet
maar misschien komt dat later wel, als we eenmaal samenzijn…

Religie. Er is veel over in het nieuws. Vaak over extremisme, conflicten en oorlog. Maar de persoonlijke verhalen over geloven horen we maar zelden. Geloven is voor veel mensen de basis van hun identiteit. Wie ze zijn. Wat is religie, geloven en spiritualiteit eigenlijk? Welke invloed heeft het op jongen mensen? En wat geloof jij?

Drie jonge acteurs met allen een andere religieuze achtergrond spelen de trailervoorstelling GOD? in regie van Timothy de Gilde. Magne van den Berg schrijft voor GOD? een nieuwe theatertekst en stelt daarin de ontroerende, indringende, eerlijke en openhartige ontmoetingen tussen mensen met verschillende geloven centraal.  Lees meer over de voorstelling

Filmversie
Momenteel kan GOD? helaas niet naar je toe komen omdat we vanwege de coronamaatregelen geen publiek in onze trailer kunnen ontvangen.
Speciaal voor deze bijzondere situatie hebben Theater Sonnevanck en Toneelgroep Oostpool een filmversie van GOD? gemaakt zodat je de voorstelling alsnog thuis of in de klas online kan ervaren.
Een nieuw gemonteerde productie die meer biedt dan enkel een theaterregistratie. Aangepast aan de belevingswereld van leerlingen.

Wil je deze filmversie van GOD? bekijken?
Via het aanmeldformulier koop je een link waarmee leerlingen de voorstelling op een zelfgekozen moment kunnen bekijken.
Vanaf eind maart 2021 komt GOD? in deze nieuwe versie beschikbaar.

AANMELDFORMULIER

GOD? | Sanne Peper

Trailervoorstellingen

Trailervoorstellingen maken we in coproductie met Theater Sonnevanck uit Enschede en spelen we in een tot theater omgebouwde vrachtwagentrailer. De vrachtwagen met trailer rijdt naar middelbare scholen en parkeert bij jou op het schoolplein. Er passen normaal gesproken maximaal 60 bezoekers in één trailer en de voorstellingen duren ongeveer een lesuur.

Met 60 leerlingen en acteurs in één trailer op 1,5 meter afstand kan op dit moment nog niet. Vandaar dat we een coronavrije voorstelling hebben gemaakt. Zodra de maatregelen het toelaten zal de theatertruck weer gaan rijden.

Acteurs in de klas

Tranenstick of dooie hond 12+

Speeldata: op aanvraag

2 acteurs overvallen een ogenschijnlijk doodgewoon klaslokaal. Beiden hebben hun toneelschooldiploma op zak. Gewapend met een lijkkist, Shakespeare’s Hamlet en Stanislavski’s Lessen voor Acteurs trachten ze de wetten van het toneelspel te doorgronden en te presenteren aan de jonge schoolgaande mensch. Dit blijkt een stuk lastiger dan ze in eerste instantie vermoeden. Een saboterende collega-acteur, matige tekstvastheid en een belletje van een castingbureau zijn storende factoren.

Kortom, twee jonge acteurs ontdekken alle basiselementen van het theater. Tijdens deze zoektocht blijken acteurs niet veel anders te zijn dan pubers: ze worstelen met identiteitsproblemen, ze zijn emotioneel, ze laten zich niet controleren en begrenzen. En bovenal: ze zien soms geen verschil tussen realiteit en fantasie.

Deze mini-voorstelling duurt één lesuur en speelt in het klaslokaal.

Neem contact op

Wil je meer informatie over Oostpool JONG of een voorstelling reserveren?
Neem dan contact op mt Marti Arts, via email of telefonisch: 026 443 76 55

Huidige Schoolvoorstellingen

Hoi! Ik ben JOOST :-) Jongerenplatform van Oostpool

JOOST | Toneelgroep Oostpool | Krista van der Niet

Nice to meet you. I’m JOOST. Het jongerenplatform van Toneelgroep Oostpool

Hoi Jasmin, Merel, Koen, Ruud, Isa, Jamie, René, Emma, Noah, Levi, Yara, Milan, Liam, Tess of hoe je ook heet! Ben je tussen de 14 en 21 en vind je theater te gek, dan ben je bij JOOST aan het juiste adres. JOOST is het jongerenplatform van Toneelgroep Oostpool. Als JOOST maak je kennis met een toneelgezelschap van binnenuit en dat kost maar € 15,- per jaar! 

Wat je krijgt voor die 15 euro per jaar?

  • Je mag gratis naar alle voorstellingen van Oostpool in Huis Oostpool
  • Je ontvangt uitnodigingen voor openbare repetities en masterclasses
  • Soms vragen we je of je wil meedoen aan performances als Club Oostpool, de Arnhemse Uitnacht, open dagen of seizoensopeningen
  • En af en toe vinden we het te gek wanneer je ons wil helpen bij promotie en publiciteit
Klik hier voor agenda en lidmaatschap

Theatervooropleiding Oost

Theater-vooropleiding Oost | Toneelgroep Oostpool

Ieder jong mens (16 – 22 jaar) met ervaring en ambitie in de toneelkunst kan zich aanmelden voor Theatervooropleiding Oost. Een knalnieuwe weekendopleiding die je theatergrenzen verlegt en die je hoofd doet overlopen.

Lees meer over Theater-vooropleiding Oost
Sluiten