JONG Oostpool

JONG Oostpool

Jong Oostpool tourt langs scholen en theaters voor de toeschouwers van de toekomst. Het komende seizoen maken we weer twee trailervoorstellingen, hebben we nog de Acteurs in de klas voorstelling en maken we weer een coming-of-age met jongeren! Bekijk seizoen 18/19 hier!  

Acteurs in de klas

Tranenstick of dooie hond 12+

Speeldata: op aanvraag

2 acteurs overvallen een ogenschijnlijk doodgewoon klaslokaal. Beiden hebben hun toneelschooldiploma op zak. Gewapend met een lijkkist, Shakespeare’s Hamlet en Stanislavski’s Lessen voor Acteurs trachten ze de wetten van het toneelspel te doorgronden en te presenteren aan de jonge schoolgaande mensch. Dit blijkt een stuk lastiger dan ze in eerste instantie vermoeden. Een saboterende collega-acteur, matige tekstvastheid en een belletje van een castingbureau zijn storende factoren.

Kortom, twee jonge acteurs ontdekken alle basiselementen van het theater. Tijdens deze zoektocht blijken acteurs niet veel anders te zijn dan pubers: ze worstelen met identiteitsproblemen, ze zijn emotioneel, ze laten zich niet controleren en begrenzen. En bovenal: ze zien soms geen verschil tussen realiteit en fantasie.

Deze mini-voorstelling duurt één lesuur en speelt in het klaslokaal. 

Trailervoorstellingen

Deze voorstellingen maken we in Coproductie met Theater Sonnevanck en spelen we in een tot theater omgebouwde vrachtwagentrailer. De vrachtwagen met trailer rijdt naar middelbare scholen en parkeert bij jou op het schoolplein. Er passen maximaal 60 bezoekers in één trailer en de voorstellingen duren ongeveer een lesuur.

De Witte Kamer
Trailervoorstelling 12+
regie Ada Ozdogan

Te boeken speeldata: 27 sept t/m 12 dec 2018

Sophie wordt wakker in een kamer. Geen idee waar ze is en waarom. Van tijd tot tijd komen er mensen binnen die haar nu eens heftig ondervragen, dan weer beledigen, dan weer proberen te helpen. Langzamerhand valt het haar op dat al die mensen gekleurd zijn. Zij is de enige witte. Is dat de reden waarom ze hier is? Wordt ze verdacht van racisme? Als de beschuldigingen overgaan in vernederingen, begint ze terug te vechten.

Op basis van een nieuwe theatertekst van Bo Tarenskeen regisseert Ada Ozdogan een absurdistische trailervoorstelling over onze blinde vlekken voor bedoeld en onbedoeld racisme.

GOD? 
Trailervoorstelling 14+
regie Timothy de Gilde

Te boeken speeldata: 6 maart t/m 5 juni 2019

Religie. Het is veel in het nieuws door extremisme, terreur, conflicten en oorlog. De persoonlijke verhalen, twijfels en openbaringen over geloven horen we maar zelden. Maar geloven is voor veel mensen de basis van hun identiteit. Wat is religie, geloven of zoeken naar spiritualiteit eigenlijk? En welke invloed heeft het op jonge mensen?

Quiah, Tommie en Ayischa hebben alledrie van hun ouders een andere religie meegekregen. Nu zijn ze begin twintig en raken verliefd op mensen met een ander geloof. Hoe bepaal je dan waar je staat?

Drie jonge acteurs met allen een andere religieuze achtergrond spelen de trailervoorstelling God? onder regie van Timothy de Gilde (o.a. Game Over en Bromance). Magne van den Berg, die ook de tekst schreef van Game Over, schrijft voor God? een nieuwe theatertekst en stelt daarin de ontroerende, indringende, eerlijke en openhartige ontmoetingen tussen mensen met verschillende geloven centraal.

Coming-of-age voorstelling

Evacué

Een coming-of-age voorstelling die 75 jaar na dato speelt rondom de evacuatie van Arnhem 1944.  Evacué wordt gemaakt in coproductie met het Arnhemse dansgezelschap Introdans. klik hier voor meer informatie over het project en lees hoe je je kan aanmelden. 

Date met Jong Oostpool

Jong Oostpool wil met je daten

Na het succes van vorig seizoen nu een theatrale ontmoeting samen met onze partner de Zwolse Theaters. Een avond om te daten tijdens het eten. Te genieten van een verrassende avond met cultuur en elkaar. Zet de datum alvast in je agenda en meld je aan via marti@toneelgroepoostpool.nl!

Maandag 8 april 2019 van 17:00 tot 21:00, Zwolse Theaters.


Wil je meer info en/of reserveren neem dan contact op met Marti Arts, via email of telefonisch: 026 443 76 55

 

Hoe nu mens te zijn?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  1. Volg het repetitieproces van onze nieuwe producties, ontvang als eerste uitnodigingen voor openbare repetities, kijk mee met de inspiratiebronnen van onze makers en nog veel meer. Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
  2. Vul een geldig e-mailadres in