JONG Oostpool

JONG Oostpool

Jong Oostpool tourt langs scholen en theaters voor de toeschouwers van de toekomst. Het komende seizoen maken we weer twee trailervoorstellingen, hebben we nog de Acteurs in de klas voorstelling en maken we weer een coming-of-age met jongeren! Bekijk seizoen 19/20 hier!  

Acteurs in de klas

Tranenstick of dooie hond 12+

Speeldata: op aanvraag

2 acteurs overvallen een ogenschijnlijk doodgewoon klaslokaal. Beiden hebben hun toneelschooldiploma op zak. Gewapend met een lijkkist, Shakespeare’s Hamlet en Stanislavski’s Lessen voor Acteurs trachten ze de wetten van het toneelspel te doorgronden en te presenteren aan de jonge schoolgaande mensch. Dit blijkt een stuk lastiger dan ze in eerste instantie vermoeden. Een saboterende collega-acteur, matige tekstvastheid en een belletje van een castingbureau zijn storende factoren.

Kortom, twee jonge acteurs ontdekken alle basiselementen van het theater. Tijdens deze zoektocht blijken acteurs niet veel anders te zijn dan pubers: ze worstelen met identiteitsproblemen, ze zijn emotioneel, ze laten zich niet controleren en begrenzen. En bovenal: ze zien soms geen verschil tussen realiteit en fantasie.

Deze mini-voorstelling duurt één lesuur en speelt in het klaslokaal. 

Trailervoorstellingen

Deze voorstellingen maken we in Coproductie met Theater Sonnevanck en spelen we in een tot theater omgebouwde vrachtwagentrailer. De vrachtwagen met trailer rijdt naar middelbare scholen en parkeert bij jou op het schoolplein. Er passen maximaal 60 bezoekers in één trailer en de voorstellingen duren ongeveer een lesuur.

De Witte Kamer
Trailervoorstelling 12+
regie Ada Ozdogan

Te boeken speeldata: 02.10 2019 t/m 13.12 2019

Ik ben geen racist, maar…

Stel alle witte mensen krijgen een brief van de Staat der Nederlanden, waarin staat dat ze één euro moeten betalen. Een symbolische erkenning van het feit dat er nog steeds racisme in de maatschappij is en dat zij het makkelijker hebben dan mensen van kleur. Zou jij dan betalen? In De Witte Kamer komt een meisje het Paleis van Justitie binnen. Ze is boos om die euro. Wat denken ze wel niet? Die ongelijkheid is toch niet haar schuld? Ze gaat dit misverstandje rechtzetten. Dat blijkt het begin van een lang en absurdistisch proces over de vraag wat racisme is en hoe witte onschuld werkt.

GOD? 
Trailervoorstelling 14+
regie Timothy de Gilde

Te boeken speeldata: 6 maart t/m 5 juni 2020

Religie. Het is veel in het nieuws door extremisme, terreur, conflicten en oorlog. De persoonlijke verhalen, twijfels en openbaringen over geloven horen we maar zelden. Maar geloven is voor veel mensen de basis van hun identiteit. Wat is religie, geloven of zoeken naar spiritualiteit eigenlijk? En welke invloed heeft het op jonge mensen?

Quiah, Tommie en Ayischa hebben alledrie van hun ouders een andere religie meegekregen. Nu zijn ze begin twintig en raken verliefd op mensen met een ander geloof. Hoe bepaal je dan waar je staat?

Drie jonge acteurs met allen een andere religieuze achtergrond spelen de trailervoorstelling God? onder regie van Timothy de Gilde (o.a. Game Over en Bromance). Magne van den Berg, die ook de tekst schreef van Game Over, schrijft voor God? een nieuwe theatertekst en stelt daarin de ontroerende, indringende, eerlijke en openhartige ontmoetingen tussen mensen met verschillende geloven centraal.

Coming-of-age voorstelling

Evacué

In september 2019 speelden we de coming-of-age voorstelling Evacué. Een voorstelling die 75 jaar na dato speelt rondom de evacuatie van Arnhem 1944.  Evacué werd gemaakt in coproductie met het Arnhemse dansgezelschap Introdans.


Wil je meer info en/of reserveren neem dan contact op met Marti Arts, via email of telefonisch: 026 443 76 55

 

Hoe nu mens te zijn?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  1. Volg het repetitieproces van onze nieuwe producties, ontvang als eerste uitnodigingen voor openbare repetities, kijk mee met de inspiratiebronnen van onze makers en nog veel meer. Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
  2. Vul een geldig e-mailadres in