Jong Oostpool

Jong Oostpool

Jong Oostpool tourt langs scholen en theaters voor de toeschouwers van de toekomst. Het komende seizoen maken we weer twee trailervoorstellingen, hebben we nog de Acteurs in de klas voorstelling en maken we weer een coming-of-age met jongeren! Bekijk seizoen 18/19 hier!  

Acteurs in de klas

Tranenstick of dooie hond 12+

Speeldata: op aanvraag

2 acteurs overvallen een ogenschijnlijk doodgewoon klaslokaal. Beiden hebben hun toneelschooldiploma op zak. Gewapend met een lijkkist, Shakespeare’s Hamlet en Stanislavski’s Lessen voor Acteurs trachten ze de wetten van het toneelspel te doorgronden en te presenteren aan de jonge schoolgaande mensch. Dit blijkt een stuk lastiger dan ze in eerste instantie vermoeden. Een saboterende collega-acteur, matige tekstvastheid en een belletje van een castingbureau zijn storende factoren.

Kortom, twee jonge acteurs ontdekken alle basiselementen van het theater. Tijdens deze zoektocht blijken acteurs niet veel anders te zijn dan pubers: ze worstelen met identiteitsproblemen, ze zijn emotioneel, ze laten zich niet controleren en begrenzen. En bovenal: ze zien soms geen verschil tussen realiteit en fantasie.

Deze mini-voorstelling duurt één lesuur en speelt in het klaslokaal. 

Trailervoorstellingen

Deze voorstellingen maken we in Coproductie met Theater Sonnevanck en spelen we in een tot theater omgebouwde vrachtwagentrailer. De vrachtwagen met trailer rijdt naar middelbare scholen en parkeert bij jou op het schoolplein. Er passen maximaal 60 bezoekers in één trailer en de voorstellingen duren ongeveer een lesuur.

KIDS
Trailervoorstelling 12+
regie Charli Chung

Te boeken speeldata: 24 sept t/m 14 dec 2018

Raf, Blondie, Vanessa en Tank hangen elke dag samen op een bankje in het park. Geen idee waar hun ouders zijn en aan school heb je sowieso niks. Ze hebben zwaar het gevoel dat ze helemaal alleen zijn at the end of the fucking world. Ze hebben niks, maar ze willen alles. Daarom beginnen ze een gevaarlijk spel. Al snel gaan ze veel te ver. Maar kun je nog stoppen als je weet dat je te ver bent gegaan? KIDS is een voorstelling die gaat over grenzen. En over wat er gebeurt als je daaroverheen gaat.

Regisseur Charli Chung studeerde in 2017 af met zijn lovend ontvangen voorstelling The Dreamers. Hij werkt sindsdien als vaste maker bij Frascati producties. KIDS is een coproductie van Theater Sonnevanck en Toneelgroep Oostpool en reist in een tot theater omgebouwde vrachtwagentrailer langs scholen, festivals en theaters.

GAME OVER
Trailervoorstelling 14+
regie Timothy de Gilde

Te boeken speeldata: 20 februari t/m 2 juni 2019

Als El een einde aan haar leven maakt blijven haar beste vrienden Ayla en Joep verslagen achter. Ze willen haar nog duizenden vragen stellen en proberen haar beweegredenen te achterhalen. GAME OVER is een gevoelige voorstelling over levenslust, stervenslust en onoverwinnelijke vriendschap.

Na eerdere prijswinnende jongerenvoorstellingen als Bromance en Pretpark, regisseert Timothy de Gilde nu GAME OVER. De voorstelling is een coproductie van Theater Sonnevanck en Toneelgroep Oostpool en reist in een tot theater omgebouwde vrachtwagentrailer langs scholen, festivals en theaters.

Coming-of-age voorstelling

Evacué

Een coming-of-age voorstelling die 75 jaar na dato speelt rondom de evacuatie van Arnhem 1944.  Evacué wordt gemaakt in coproductie met het Arnhemse dansgezelschap Introdans.
Houd voor meer informatie over dit project onze website in de gaten.

Date met Jong Oostpool

Jong Oostpool wil met je daten

Na het succes van vorig seizoen nu een theatrale ontmoeting samen met onze partner de Zwolse Theaters. Een avond om te daten tijdens het eten. Te genieten van een verrassende avond met cultuur en elkaar. Zet de datum alvast in je agenda en meld je aan via marti@toneelgroepoostpool.nl!

Maandag 8 april 2019 van 17:00 tot 21:00, Zwolse Theaters.


Wil je meer info en/of reserveren neem dan contact op met Marti Arts, via email of telefonisch: 026 443 76 55

 

Hoe nu mens te zijn?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  1. Volg het repetitieproces van onze nieuwe producties, ontvang als eerste uitnodigingen voor openbare repetities, kijk mee met de inspiratiebronnen van onze makers en nog veel meer. Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
  2. Vul een geldig e-mailadres in