Theater-vooropleiding Oost | Toneelgroep Oostpool

Theatervooropleiding Oost

Heb jij een diploma op zak of zit je in je eindexamenjaar? Heb jij het plan om auditie te gaan doen op de toneelschool? Dan is de vooropleiding misschien iets voor jou! Deze weekendopleiding laat je theatergrenzen verleggen en doet je hoofd doet overlopen. Bij Theatervooropleiding OOST krijg je, onder leiding van professionals uit het theater vak, lessen in uiteenlopende facetten van het acteren.

Zes Gelderse instituten die zich actief bezig houden met onderwijs, kunsteducatie en theater hebben de krachten gebundeld om deze nieuwe vooropleiding vorm te geven. Vanuit de amateurkunsten Kunstbedrijf Arnhem, vanuit de professionele opleiding ArtEZ Academie voor Theater, vanuit de professionele theaterkunst Toneelgroep Oostpool en vanuit het onderwijs MBO Rijn IJssel, Gelderse Onderwijsgroep Quadraam en Arentheem College. Samen pakken zij de taak op om dit initiatief grond te geven: Theatervooropleiding OOST.

De inhoud van de lessen in de vooropleiding is gekoppeld aan de voorstellingen van Toneelgroep Oostpool. Theatervooropleiding OOST geeft talentvolle jongeren uit Oost Nederland de kans om zich op hoog niveau te ontwikkelen en zo hun mogelijkheden in het theater te ontdekken.

Op 15 vrijdagavonden en 15 zaterdagen krijg je inspirerende lesbijeenkomsten waarin je flink aan de bak moet. Je gaat zweten in de warming-ups en de toneellessen; zweten van de vele bezoeken aan voorstellingen en zweten van het praten over de theorie van het theater. Gedurende het seizoen worden voorstellingen van Oostpool gezamenlijk bezocht.

Theatervooropleiding Oost biedt je een grote uitdaging om kennis te maken met de professionele toneelkunst. Bekijk de officiële website >

Houd de website van Theatervooropleiding Oost in de gaten voor meer informatie.

Sluiten