Laura H. | Oostpool | Henri Verhoef

Kaartverkoop najaarsproducties Skylight en Laura H. gestart!

Koop vanaf nu je kaarten voor onze najaarsproducties!

Toneelgroep Oostpool gaat dit najaar coronaproof op tournee met Skylight en Laura H. met twee premières in Stadstheater Arnhem. De kaartverkoop is gestart!
Wij zijn dit najaar terug in Stadstheater Arnhem met twee premières! Het actuele relatiedrama Skylight onder regie van Jeroen De Man en Laura H., naar de gelijknamige bestseller van Thomas Rueb, gespeeld door Jade Olieberg en geregisseerd door Nina Spijkers, spelen maar liefst twee weken in Arnhem. De exclusieve kaartverkoop voor deze Oostpoolvoorstellingen in Arnhem is gestart op donderdag 23 juli.
Skylight staat van 4 t/m 19 september in Huis Oostpool en Stadstheater Arnhem (première 12 september) en Laura H. van 29 september t/m 19 oktober (première 9 oktober). Beide voorstellingen gaan op tournee door het hele land. 

Coronaproof: nieuwe aanpak voor het najaar van 2020

Door versterkte samenwerkingen met de theaters presenteren wij een geoptimaliseerde tournee met langere speelreeksen in stedelijke regio’s. Daarnaast werken wij dit najaar met een dubbele topcast per productie. Enerzijds om in geval van verkoudheid of ziekte van één van de acteurs toch te kunnen spelen, anderzijds om eventueel meerdere keren per dag te kunnen spelen.

Skylight

Jeroen De Man haalt in zijn laatste regie bij Oostpool het prijswinnende Skylight van scenarioschrijver David Hare naar het hier en nu. Dit actuele huiskamerdrama speelt zich nu af in onze thuisstad Arnhem en de regisseur zet de verhoudingen tussen man en vrouw op scherp door de hoofdrollen door de andere sekse te laten spelen. Hiermee legt De Man een actueel spanningsveld bloot en creëert een onderhuidse reflectie op genderverwachtingen in de huidige tijd.
Skylight tourt dit najaar coronaproof door Nederland met een dubbele topcast bestaande uit Marie Louise Stheins en Chiem Vreeken óf Carly Wijs en Thomas Höppener. Skylight is een coproductie met Het Nationale Theater.

Laura H.

In deze indringende voorstelling, naar de gelijknamige bestseller van Thomas Rueb, wordt de hoofdrol vertolkt door Jade Olieberg (bekend van de Netflix-serie Ares). Nina Spijkers neemt de regie voor haar rekening. Als de jonge schrijver en journalist Thomas Rueb met het verhaal van Laura in aanraking komt, laat het hem niet meer los. Hij gaat op zoek naar het antwoord op wat haar bezielde om in 2015 met haar man en twee jonge kinderen naar het kalifaat af te reizen. Na haar vrijlating sprak Thomas meer dan 150 uur met Laura, haar vader en andere betrokkenen. Het resultaat is een aangrijpend en soms ongelooflijk relaas.

Klik hier voor de speellijst >>>

 

 

Overig nieuws

Meer nieuws

Sluiten