Azzini regisseert ‘Oscaravond’ van het Nederlandse theater

Azzini regisseert ‘Oscaravond’ van het Nederlandse theater

Het Gala van het Nederlands Theater, de ‘Oscaravond’ van het Nederlandse theater, wordt geregisseerd door Marcus Azzini, onze artistiek directeur.

Ter afsluiting van het festival worden hier de belangrijkste toneelprijzen uitgereikt, waaronder de Louis d’Or en Theo d’Or voor beste acteur en actrice. Hiervoor zijn onder anderen Hans Dagelet en Jacqueline Blom genomineerd, voor hun rollen in Ondertussen in Casablanca, een coproductie van Toneelgroep Oostpool en Het Nationale Theater.*) Pretpark en It’s my mouth I can say what I want to, twee coproducties van Theater Sonnevanck en Toneelgroep Oostpool, zijn allebei genomineerd voor de Gouden Krekel. En tenslotte is Sanne Peper genomineerd voor de Theaterfotografieprijs voor haar scenefoto's van Een Meeuw. Wat een feest!

Het wordt een mooie avond waarin de theatersector in het zonnetje wordt gezet. De organisatie van het Gala is in handen van het Nederlands Theater Festival in samenwerking met ACT acteursbelangen, VSCD, de Stadsschouwburg Amsterdam en Toneelgroep Oostpool. Meer info over het gala vind je hier

*) Vanaf september zijn Dagelet en Blom in de theaters te zien in onze nieuwe voorstelling The Intelligent Homosexual's Guide to Capitalism and Socialism with a Key to the Scriptures or iHo.

Hoe nu mens te zijn?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  1. Volg het repetitieproces van onze nieuwe producties, ontvang als eerste uitnodigingen voor openbare repetities, kijk mee met de inspiratiebronnen van onze makers en nog veel meer. Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
  2. Vul een geldig e-mailadres in