De BNG Bank Theaterprijs

De BNG Bank Theaterprijs

Regisseur Charli Chung is met zijn voorstelling Bij jou begin ik genomineerd voor De BNG Bank Theaterprijs. Een prijs ter stimulering van jong theatertalent tot 35 jaar.

Toneelgroep Oostpool feliciteert Charli!

De BNG Bank Theaterprijs
Samen met het Nederlands Theater Festival reikt het BNG Cultuurfonds jaarlijks De BNG Bank Theaterprijs uit.
De meest veelbelovende theatermakers tot 35 jaar die met een voorstelling op tournee zijn kunnen bij verrassing voor de prijs worden genomineerd. De winnaar kan met een bedrag van 45.000 euro - de grootste theaterprijs van Nederland - een nieuwe voorstelling maken.  

Charli en Oostpool 
Regisseur Charli Chung studeerde in 2017 af met zijn lovend ontvangen voorstelling The Dreamers, waarbij hij werd begeleid door Marcus Azzini, artistiek directeur van Toneelgroep Oostpool. Charli doorloopt sindsdien een talentontwikkelingstraject bij Frascati Producties en bij Toneelgroep Oostpool. Voor het toneelgezelschap deed hij meerdere regie-assistenties en had de leiding over de theatrale bijdrage van het gezelschap aan de 1e Arnhemse Uitnacht. Komende seizoen maakt hij de jongerenproductie KIDS bij Toneelgroep Oostpool en Theater Sonnevanck. Hij gaat de editie van Club Oostpool regisseren die in november in het Chassé Theater in Breda staat. Opnieuw zal hij de leiding hebben over het aandeel van het gezelschap in de Uitnacht in Arnhem en zal hij later in het jaar samen met Adriaan Luteijn van Introdans een coming of age-voorstelling maken i.h.k.v. de 75e herdenking van de Slag om Arnhem. 

Bij jou begin ik
Bij jou begin ik is een fonkelvers 21e eeuws, hoogst persoonlijk liefdesverhaal geïnspireerd op de producten van een steeds populairder wordende subcultuur. Puttend uit een berg literaire klassiekers en cultfilms blaast Charli Chung oude bewegingen van het hart nieuw leven in.

'De onbevangen puurheid in ‘Bij jou begin ik’ van Charli Chung is werkelijk verademend en getuigt van een idealisme dat misschien niet van deze tijd is – of juist wél [...] Dit is werkelijk een belangrijke voorstelling, en zo anders dan het gangbare en reguliere aanbod.' ★★★★ Theaterkrant

 Foto: Bas de Brouwer van de voorstelling Bij jou begin ik

Hoe nu mens te zijn?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  1. Volg het repetitieproces van onze nieuwe producties, ontvang als eerste uitnodigingen voor openbare repetities, kijk mee met de inspiratiebronnen van onze makers en nog veel meer. Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
  2. Vul een geldig e-mailadres in