Allemaal Mensen Keuze van de Wijkjury

Allemaal Mensen Keuze van de Wijkjury

De Keuze van de Amsterdamse Wijkjury 18-19 is de voorstelling Allemaal Mensen 

EN DE WINNAAR IS...

De Keuze van de Amsterdamse Wijkjury 18-19 is de voorstelling Allemaal Mensen van Toneelgroep Oostpool (concept & regie: Marcus Azzini). Voor vrijwel alle juryleden ‘een onvergetelijke ervaring’. Jurylid Sophia A-Tjak-Hiwat: ‘Ik bleef de hele nacht en daaropvolgende dag in de ban van de voorstelling. Het was één grote spiegel waarin ik aan mijzelf heb gevraagd: ‘Hoe tolerant ben ik?’ Uit het juryrapport: ‘Het thema, mensen werkelijk kunnen zien, heeft ons diep aangesproken.’ 
Allemaal mensen zal op het Theaterfestival (13 september 2019) spelen in Carré.  

De Wijkjury bestaat uit zeventien niet-professionele toeschouwers met verschillende culturele achtergronden – van de Surinaamse Wandana Jiawan (31) tot de Nederlandse slager Han van de Kolk (58). Samen bezoeken ze per seizoen zo’n vijftien voorstellingen, uit dat aanbod kiezen ze een favoriet. Die mag spelen op het Nederlands Theaterfestival, dat in september de beste voorstellingen van het jaar toont. Daarmee is de Wijkjury een belangrijke aanvulling op de festivaljury, bestaande uit critici, schouwburgdirecteuren en programmeurs.

Het hele artikel lees je op de site van de Volkskrant

Hoe nu mens te zijn?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  1. Volg het repetitieproces van onze nieuwe producties, ontvang als eerste uitnodigingen voor openbare repetities, kijk mee met de inspiratiebronnen van onze makers en nog veel meer. Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
  2. Vul een geldig e-mailadres in