Oostpool drie plekken in Volkskrant Beste Producties van het afgelopen seizoen

Oostpool drie plekken in Volkskrant Beste Producties van het afgelopen seizoen

Allemaal Mensen op 1, People, Places & Things op 3, Game Over op 3 in top-5 Jeugdtheater!

De Volkskrant deelt hun Top 10 Beste Producties van het afgelopen seizoen. Daarin staat Allemaal Mensen op nummer 1 en People, Places & Things op 3. Een klein leven van ITA nestelt zich tussen ons in. Game Over, de trailervoorstelling i.s.m. Theater Sonnevanck vinden we op plek 3 in de Jongeren Top 5.

De top-10 van seizoen 18-19 van De Volkskrant-theaterredactie


1. Allemaal Mensen
Een pleidooi om het een beetje fijn met elkaar te hebben, verschillen te koesteren en niet te stigmatiseren of polariseren. Dat is Allemaal Mensen, gemaakt met veertien talentvolle jonge acteurs die kwetsbaar hun eigen verhaal doen op toneel. Nergens politiek correct, wel doeltreffend en fris. Over homohaat, grenzeloze liefde en de kracht van verbeelding.

3. People, Places & Things
Regisseur Marcus Azzini ensceneert dit hartroerende stuk van Duncan Macmillan als een toneelrepetitie of spelimprovisatie, waardoor therapie en theater, fictie en werkelijkheid subtiel in elkaar overvloeien. People, Places & Things is zo ook een ode aan de verbeelding: misschien wel het enige duurzame tegengif tegen de pijn van het bestaan.

TOP-5 JEUGDTHEATER


3. GAME OVER (14+)
Bloedeerlijke voorstelling die pijn doet, over zelfmoord in tijden van kalverliefdes.

De hele top 10 en een terugblik op het voorbije theaterseizoen lees je op de website van de Volkskrant.

Hoe nu mens te zijn?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  1. Volg het repetitieproces van onze nieuwe producties, ontvang als eerste uitnodigingen voor openbare repetities, kijk mee met de inspiratiebronnen van onze makers en nog veel meer. Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
  2. Vul een geldig e-mailadres in