Het nieuwe seizoen!

Het nieuwe seizoen!

Maatschappelijk betrokken, artistiek gedurfd en altijd onverwacht. In seizoen 2018-2019 komen we wederom met een breed scala aan producties die het avontuur niet schuwen.

We zijn heel blij dat we de rechten hebben weten te bemachtigen van twee internationale theaterhits. Marcus Azzini regisseert de Nederlandse première van People, Places & Things met onder meer Hannah Hoekstra en Ariane Schluter. “Meeslepend, hartverscheurend… eindeloos vindingrijk,” schreef The New York Times naar aanleiding van de première van dit stuk van de jonge Duncan Macmillan in Londen (2016). Jeroen De Man regisseert (i.s.m. Het Nationale Theater) het bejubelde toneelstuk Cinema van Annie Baker, dat als The Flick (2014) internationaal hoge ogen gooide en de prestigieuze Pulitzerpijs in de wacht sleepte.

Nieuw repertoire

Vergeet de klassiekers! Naast de Nederlandse premières van internationale theaterhits People, Places & Things en Cinema, zetten we in seizoen 2018-2019 wederom in op nieuw repertoire. Artistiek directeur en regisseur Marcus Azzini brengt zijn eigenzinnige theaterproject Allemaal Mensen naar de grote zaal, een poging om het toneelaanbod in de grote zaal te vernieuwen. Sarah Moeremans maakt voor de grote zaal What’s in a Fairytale?! - Bambi, de tweede productie in haar theaterreeks waarin ze samen met vaste sparring-partner en schrijver Joachim Robbrecht nietsontziend oude verhalen onder handen neemt. Met internationale steracteur Benny Claessens als Bambi.
Jeroen De Man kiest naast Cinema voor nieuw repertoire van Anton Tsjechov. In plaats van een van zijn klassiekers, regisseert De Man een bewerking van Tsjechov’s novelle Het duel met Jacob Derwig en Joris Smit in de hoofdrollen (i.s.m. Het Nationale Theater). Voor jongeren maken we samen met Theater Sonnevanck ook in seizoen 2018-2019 weer twee producties die in een tot theater omgebouwde vrachtwagentrailer langs scholen en festivals reizen. Voor de bovenbouw (14+) is dit GAME OVER onder regie van Timothy de Gilde en voor de onderbouw regisseert jong talent Charli Chung een Nederlandse bewerking van Larry Clark’s KIDS (12+). 

Hoe nu mens te zijn?

Het theater is voor ons een plek voor ‘ontmoetingen’ met andere mensen, tijden en denkbeelden. Een rode draad in het seizoen is de vraag wat het betekent om nu mens te zijn. In Nederland, in Europa, in de wereld, maar ook met de mensen om ons heen, op straat, in onze samenleving. We zijn tegenwoordig vrijer dan ooit, krijgen álle kansen, en toch zijn er steeds meer mensen die vastlopen. Als alles mogelijk is, ben je zelf je grootste vijand. People, Places & Things en Cinema staan met beide benen in de huidige prestatiemaatschappij. Waar de eerste gaat over een jonge, succesvolle, intelligente vrouw die toe moet geven dat ze het niet meer aankan, draait Cinema juist om drie outsiders, hopeloos misplaatst in de op prestatiegerichte tijd waarin ze leven. Allemaal Mensen raakt aan het diversiteitsdebat en draait om de vraag hoe je je kunt identificeren met iemand die anders is dan jij. Samen met een grote groep podiumkunstenaars vanuit diverse disciplines betreedt Marcus Azzini persoonlijk elke avond het podium en maakt hij de schouwburg tot een gemeenschapshuis, een ontmoetingsplaats. What’s in a Fairytale?! - Bambi gaat over het gevecht tussen natuur en mens. Wie speelt met wie? En wie is nu eigenlijk dader en wie slachtoffer? Daarnaast maakt de trailervoorstelling GAME OVER zelfmoord bespreekbaar onder jongeren en onderzoekt KIDS wat er gebeurt als je zonder liefde en begeleiding opgroeit in deze harde wereld. Kortom, hoe nu mens te zijn?!

Bekijk hier het hele seizoen >

Hoe nu mens te zijn?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  1. Volg het repetitieproces van onze nieuwe producties, ontvang als eerste uitnodigingen voor openbare repetities, kijk mee met de inspiratiebronnen van onze makers en nog veel meer. Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
  2. Vul een geldig e-mailadres in