Kogelvis geselecteerd als beste voorstelling op locatie!

Kogelvis geselecteerd als beste voorstelling op locatie!

Het Nederlands Theater Festival selecteert Kogelvis als beste voorstelling op locatie van het theaterseizoen 17/18

Het Nederlands Theater Festival heeft de officiële juryselectie bekend gemaakt met de elf beste theatervoorstellingen van dit theaterjaar. De eerste coproductie Kogelvis van Introdans, Het Gelders Orkest i.s.m. Het Nationaal Jeugdorkest, Musis & Stadstheater Arnhem en Toneelgroep Oostpool is geselecteerd door de jury van het festival als beste productie voorstelling in de categorie 'locatietheater'.

Dit voorjaar kreeg de alom geprezen theatervoorstelling over het waargebeurde levensverhaal van ‘celebrity serial killer’ Jeffrey Dahmer een bijzondere herneming in de monumentale Muzenzaal van het vernieuwde Musis in Arnhem. Vier talentvolle acteurs, een speciaal samengesteld strijkkwartet en twee sterdansers zochten samen met regisseur Marcus Azzini op een lichte en liefdevolle manier de grens op tussen schoonheid en afschuw. De samenwerking tussen de Arnhemse gezelschappen, het bijzondere verhaal én Musis als decor maakten Kogelvis tot een unieke en bovendien exclusieve ervaring: de voorstelling was van 29 maart t/m 6 april alleen in Arnhem te zien. Nu, met de selectie voor Het  Nederlands Theater Festival, is Kogelvis in september 2018 ook te zien tijdens Het Nederlands Theater Festival in Amsterdam. Waar en wanneer wordt later bekend gemaakt.

De Nederlandse Toneeljury over Kogelvis

“Alle ingrediënten die nodig zijn voor een indringend spektakel zijn op slimme en betekenisvolle wijze samengevoegd. Met bovendien de mooiste moordscène in theater ooit. Een combinatie van dans, spel, tekst en muziek neemt je mee in een luguber verhaal en wekt je sympathie voor iets onbegrijpelijks. Door de geniale inzet van de disciplines wordt het verhaal vanuit verschillende perspectieven verteld. Het geheel vormt een verleidelijk, esthetisch kunstwerk dat het gruwelijke acceptabel maakt, het lelijke aantrekkelijk en laat zien dat het lijntje tussen goed en slecht heel dun is.”

Bijzondere Arnhemse samenwerking

In 2016 stond Kogelvis onder regie van Marcus Azzini als intieme lunchvoorstelling in Theater Bellevue in Amsterdam. De voorstelling werd unaniem lovend ontvangen door zowel pers als publiek. De Arnhemse topgezelschappen maakten hier nu muziektheater op locatie van. Voor deze uitvoering werd het toneelspel verrijkt met een strijkkwartet bestaande uit musici van het Nationaal Jeugd Orkest in samenwerking met Het Gelders Orkest, dat delen uit Tristan en Isolde van Wagner speelt, en twee dansers van Introdans, die beiden hun sporen hebben verdiend als danser en choreograaf. Kogelvis is een coproductie van Toneelgroep Oostpool, Introdans, Het Gelders Orkest en Musis & Stadstheater Arnhem.

Lauwersgracht Alliantie

Binnen de Lauwersgracht Alliantie onderzoeken Introdans, Het Gelders Orkest, Toneelgroep Oostpool en Musis & Stadstheater Arnhem hoe ze kunnen samenwerken om het publiek beter te bedienen, hun bedrijfsvoering kunnen verbeteren en hun positie in het (inter)nationale kunstenlandschap kunnen verstevigen. Daarbij wordt ook de mogelijkheid verkend van gezamenlijke huisvesting bij Stadstheater Arnhem aan het park Lauwersgracht.

De pers over Kogelvis

‘Je proeft de jongensachtige levenslust’ | ★★★★ Parool (2016)

‘Krachtige sterke toneeltekst in intieme enscenering’| ★★★★ Theaterkrant (2016)

‘Marcus Azzini kiest voor een donkere, dreigende symboliek met een weergaloos slotbeeld.’ | ★★★ NRC (2016)

 ‘Gruwelijk mooi totaaltheater’ | ★★★★★ Theaterkrant (2018)

Credits Kogelvis 2018

tekst Nick Bruckman | regie Marcus Azzini | spel Thomas Cammaert, Abe Dijkman, Bart van den Donker en Jurriën Remkes | componist Wagner | bewerking van Tristan en Isolde | dansers en choreografie Jorge Pérez Martínez en Rutkay Özpinar | musici Reinout Pauwels en Ernst Jan Vos (viool), Hessel Moeselaar (altviool), Arnau Rovira i Bascompte (cello) | regieassistent Charli Chung | casting dansers Roel Voorintholt | coach musici Cecile Huijnen (concertmeester HGO) | een coproductie van Toneelgroep Oostpool, Introdans, Het Gelders Orkest, Musis & Stadstheater Arnhem | origineel geproduceerd door Toneelgroep Oostpool en Theater Bellevue

Première: 31 maart 2018, Musis Arnhem

Hoe nu mens te zijn?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  1. Volg het repetitieproces van onze nieuwe producties, ontvang als eerste uitnodigingen voor openbare repetities, kijk mee met de inspiratiebronnen van onze makers en nog veel meer. Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
  2. Vul een geldig e-mailadres in