Lauwersgracht Alliantie blij met coalitieakkoord

Fotografie Sanne Peper

Musis & Stadstheater Arnhem, Toneelgroep Oostpool, Introdans en Het Gelders Orkest - verbonden als partners in de Arnhemse Lauwersgracht Alliantie - hebben met veel enthousiasme kennisgenomen van het akkoord van de nieuwe coalitie (Groen Links, VVD, D66 en PvdA) in Arnhem. De Lauwersgracht Alliantie voelt zich zeer gesteund in de reeds bestaande samenwerking. De coalitie wil investeren in een toekomstig, gezamenlijk huis van de partners in de Alliantie, en zet daarmee een onvermijdelijke stap richting een duurzame samenwerking onder één dak. Dit creëert vooral meerwaarde voor het publiek in de vorm van toegankelijkheid, zichtbaarheid van maakprocessen, interactie en participatie. Het samengaan van productie en presentatie van podiumkunsten is in de Randstad een actuele ontwikkeling, ook de Rijksoverheid stuurt actief aan op dergelijke vormen van samenwerking.

Open en verbindend met stad en regio
Hans Verbugt, voorzitter van de Stichting Lauwersgracht Alliantie i.o. en directeur Musis & Stadstheater: 'Samenwonen versterkt niet alleen de organisaties, het verenigen van deze culturele krachten zorgt voor een sterkere nationale positie van Arnhem, die een impuls geeft aan Oost-Nederland. Als voorbeeld: wat we recent deden, willen we graag vaker gaan doen. Onze eerste coproductie Kogelvis was een groot succes en werd geselecteerd voor Het Nederlands Theater Festival als beste voorstelling op locatie. Voor de bewoners van de stad en regio betekent dit een toekomst met een open, verbindend, participatief en breed geprogrammeerd huis. Waarbij de deuren en ramen van het nieuwe onderkomen open staan voor alle inwoners: van scholieren tot fans, van peuters met hun grootouders tot ondernemers en van professionele makers tot talentvolle amateurs.’

Lauwersgracht Alliantie
In de Lauwersgracht Alliantie werken Musis & Stadstheater Arnhem, Toneelgroep Oostpool, Introdans en Het Gelders Orkest sinds begin 2016 samen ter versteviging en versterking van productie en presentatie van de podiumkunsten. Gemeente Arnhem en provincie Gelderland zijn hierbij actief betrokken.

Hoe nu mens te zijn?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  1. Volg het repetitieproces van onze nieuwe producties, ontvang als eerste uitnodigingen voor openbare repetities, kijk mee met de inspiratiebronnen van onze makers en nog veel meer. Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
  2. Vul een geldig e-mailadres in