Opening Sint Jansbeek

Opening Sint Jansbeek

Tijdens de feestelijke opening van de Sint Jansbeek in het centrum van Arnhem ervaar je op vrijdag 8 en zaterdag 9 december een Rite de Passage voor Huis Oostpool.

Dit weekend wordt de Nieuwstraat omgetoverd tot een decor waarin je de Sint Jansbeek oversteekt als onderdeel van een ritueel vol liefde, verbinding en gemeenschapszin waarin water centraal staat.

Speciaal voor de opening van de Sint Jansbeek gaven wij Jibbe Willems de opdracht een tekst te schrijven: U bent een druppel. De bekende actrice Jacqueline Blom spreekt deze tekst uit terwijl tien jongeren uit Arnhem het ritueel voltrekken en het publiek begeleiden bij een theatrale overgang van de ene naar de andere zijde van de beek. Timothy de Gilde, huisregisseur bij Toneelgroep Oostpool, regisseert de rite de passage.

Op vrijdag 8 december om 19:00 uur wordt de Jansbeek officieel geopend in de Beekstraat. Daarna volgt een wandeling langs de beek waarbij op verschillende plekken verassende, theatrale acts zijn geprogrammeerd. In de Nieuwstraat bij de Rijnkade is rond 20:00 uur de bijdrage van Toneelgroep Oostpool te zien. Op zaterdag 9 december zijn er tussen 15:00 en 19:00 uur doorlopend optredens langs de beek. Ook de Rite de Passage wordt dan een aantal malen uitgevoerd.

In het weekend van 8 en 9 december zijn er meer activiteiten rondom de opening van de Sint Jansbeek. Op het programma onder andere theateracts, rondleidingen, een expositie in Rozet, gratis uitzicht vanaf de Eusebiuskerk op de beek en de onthulling van de Vitessebrug door Vitesse. Bekijk het hele programma hier.

Hoe nu mens te zijn?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  1. Volg het repetitieproces van onze nieuwe producties, ontvang als eerste uitnodigingen voor openbare repetities, kijk mee met de inspiratiebronnen van onze makers en nog veel meer. Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
  2. Vul een geldig e-mailadres in