Princess wint Zilveren Krekel

Princess wint Zilveren Krekel

Met het winnen van de Zilveren Krekel is Princess genomineerd voor de Gouden Krekel, de belangrijkste prijs binnen het jeugdtheater.

De Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) heeft bekend gemaakt dat de voorstelling Princess van Theater Sonnevanck en Toneelgroep Oostpool bekroond is met een Zilveren Krekel in de categorie ´meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie van het seizoen 17/18´.

Uit het juryrapport VSCD:
Kan een regisseur alles van je vragen? Ook dat je een scène naakt acteert? Is de regisseur nog wel de baas als je eigen grenzen worden overschreden? Waar stel je paal en perk? Nadja in de voorstelling Princess van Toneelgroep Oostpool en Theater Sonnevanck trekt een grens en weigert. Dan maar geen voorstelling. Aan technicus Tarik de ondankbare taak om het publiek te informeren over het ‘technisch mankement’ waardoor de voorstelling niet door kan gaan. Terwijl er met zijn techniek niks mis is. Princess ontvouwt zich dan als een voorstelling óver een voorstelling. De in allerijl opgeroepen regisseur, de technicus en de actrice nemen in verschillende scenario’s elk de rol van de vrouw op zich, waarbij ze tegen hun eigen morele grenzen aanlopen. Het levert een subtiel spel op over machtsverhoudingen en rolpatronen binnen, maar ook zeker buiten het theater. In de trailer zitten we er bovenop, worden we rechtstreeks aangesproken en ontkomen we niet aan het bepalen van ons eigen standpunt. Princess brengt een zeer actueel thema zo heel dichtbij.

Succes trailervoorstellingen
Sinds 2013 maakt Toneelgroep Oostpool in coproductie met Theater Sonnevanck ieder jaar twee voorstellingen voor de middelbare school: een 12+ en een 14+ voorstelling. Deze voorstellingen spelen in een tot theater omgebouwde vrachtwagentrailer die langs middelbare scholen en festivals reist. Diverse voorstellingen werden bekroond met prijzen: Bromance won in 2016 de Gouden Krekel en Hard Candy, GTA5, Pretpark en It’s my mouth I can say what I want to wonnen een Zilveren Krekel.

Bekijk hier het aanbod voor middelbare scholen voor seizoen 18/19 >>

Hoe nu mens te zijn?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  1. Volg het repetitieproces van onze nieuwe producties, ontvang als eerste uitnodigingen voor openbare repetities, kijk mee met de inspiratiebronnen van onze makers en nog veel meer. Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
  2. Vul een geldig e-mailadres in