Rabobank Arnhem en Omstreken steunt Toneelgroep Oostpool

Rabobank Arnhem en Omstreken steunt Toneelgroep Oostpool

Rabobank Arnhem en Omstreken gaat met ingang van het nieuwe theaterseizoen 2018-2019 een driejarige samenwerking aan met Toneelgroep Oostpool.

De bank sponsort het gezelschap met een jaarlijkse bijdrage. Toneelgroep Oostpool is verheugd met de samenwerking en gebruikt de extra middelen voor het betrekken van jongeren bij het theater.

“Rabobank wil een bijdrage leveren aan de welvaart en het welzijn van haar omgeving. Cultuur speelt hierbij een belangrijke rol: het verbindt en verrijkt. Daarom zijn we sponsor geworden van Toneelgroep Oostpool, één van de grootste en meest vooraanstaande gezelschappen van Nederland. Ze maken theater dat prikkelt en je een andere kijk op zaken geeft. Een Arnhems gezelschap om trots op te zijn!” geeft Jan Ummenthum, directievoorzitter van Rabobank Arnhem en Omstreken, aan.

Het besef dat dingen in het leven niet eenduidig zijn en dat meerdere ‘waarheden’ naast elkaar mogelijk zijn, is precies wat Toneelgroep Oostpool biedt met de theaterproducties die het maakt. Ook die voor jongeren.

In samenwerking met Theater Sonnevanck uit Enschede realiseert het gezelschap per theaterseizoen twee producties voor scholen in het Voortgezet Onderwijs. Deze voorstellingen worden gespeeld in Overijssel en Gelderland en bereiken ruim 12.500 leerlingen per jaar.

Toneelgroep Oostpool heeft daarnaast nog andere projecten waarin jongeren kunnen participeren en hun talenten op het gebied van de podiumkunsten kunnen ontwikkelen en ontdekken. Bovendien worden ook met de reguliere voorstellingen veel jonge mensen bereikt. Van de grote landelijke toneelgezelschappen trekt Oostpool relatief gezien het meeste jong publiek. Ook werd de CJP-pas door jongeren in 2016-2017 bij toneelbezoek het meest gebruikt voor toegang tot voorstellingen van Toneelgroep Oostpool.

Fotografie: Sanne Peper

Hoe nu mens te zijn?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  1. Volg het repetitieproces van onze nieuwe producties, ontvang als eerste uitnodigingen voor openbare repetities, kijk mee met de inspiratiebronnen van onze makers en nog veel meer. Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
  2. Vul een geldig e-mailadres in