Cinema & Theater

Cinema & Theater

Toneelgroep Oostpool en Focus Filmtheater in Arnhem presenteren een bijzondere cross-over: Cinema & Theater. Een uitgebreid randprogramma bij Toneelgroep Oostpools nieuwste voorstelling Cinema.

Filmliefhebbers blokken 20 oktober in hun agenda. Toneelgroep Oostpool en Focus Filmtheater in Arnhem presenteren dan een bijzondere cross-over: Cinema & Theater. Een uitgebreid randprogramma bij Toneelgroep Oostpools nieuwste voorstelling Cinema. Joyce Roodnat, (kunst & cultuur journalist bij het NRC) en Jeroen De Man (regisseur van Cinema) praten over hoe film en theater met elkaar verbonden zijn en over Jeroens keuzefilm van die middag: Lunchbox. Na het gesprek en de keuzefilm bij Focus, staat de voorstelling Cinema in Huis Oostpool op het programma.

Cinema (oorspronkelijke titel The Flick) is een bejubeld toneelstuk van de Amerikaanse schrijfster Annie Baker. In 2014 won ze er de Pulitzer Prize mee in de categorie drama. Reden voor Toneelgroep Oostpool om The Flick (Amerikaanse spreektaal voor ‘de film’) naar Nederland te halen. Regisseur en groot filmliefhebber Jeroen De Man was direct verliefd op het script. Ariane Schluter deed de vertaling. Cinema speelt zich af in een oude, vervallen bioscoop. Drie onderbetaalde, ietwat nerdy medewerkers doden de tijd met het uitwisselen van indrukwekkende filmquotes en het ophoesten van iconische filmscènes. Tussen het aftroeven door krijgt de kijker langzaam zicht op wie deze mensen écht zijn.

Samenwerking met Focus Filmtheater
Cinema is doordrenkt met film. Een koppeling met Focus Filmtheater Arnhem was dan ook een logische keuze. Joyce Roodnat, journalist kunst & cultuur van de NRC, komt naar het filmtheater om met Jeroen in gesprek te gaan over zijn liefde voor film en de koppeling tussen film en theater. Daarnaast bood Focus Filmtheater Jeroen De Man de mogelijkheid één van zijn favoriete films te programmeren. Het werd het indrukwekkende een aandoenlijke Lunchbox. Een warm Indiaas drama van Ritesh Batra, waarin een verkeerde levering van Mumbai’s beroemde lunchboxbezorgsysteem leidt tot een bijzondere vriendschap tussen een jonge vrouw en een eenzame weduwnaar.

Voor het totaalprogramma bieden Toneelgroep Oostpool en Focus Filmtheater een scherp geprijsd Passe Partout aan voor € 25,00 (inleidend gesprek, film en voorstelling). Bestel hier je kaarten!

Hoe nu mens te zijn?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  1. Volg het repetitieproces van onze nieuwe producties, ontvang als eerste uitnodigingen voor openbare repetities, kijk mee met de inspiratiebronnen van onze makers en nog veel meer. Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
  2. Vul een geldig e-mailadres in