JONG

Onderwijs

Toneelgroep Oostpool maakt in samenwerking met Theater Sonnevanck twee keer per jaar een jongerenvoorstelling, voor 12+ en 14+. Deze voorstellingen worden gespeeld in onze theatertrailer waarmee we zo het schoolplein op rijden. Daarnaast hebben we onder de noemer ‘Acteurs in de klas’ de voorstelling Alles Wat Theater Is die gespeeld wordt in het klaslokaal.

Bij elke voorstelling maken we handleidingen voor docenten voor een goede voorbereiding op de voorstelling en geven we handvaten voor inhoudelijke nagesprekken of verwerkingsopdrachten achteraf. Desgewenst verzorgen wij ook bijpassende workshops.

Nieuwsgierig? Vragen? Neem gerust contact op!

Schoolvoorstellingen en coronamaatregelen

update 25-09-2021

Bij schoolvoorstellingen in onderwijstijd hoeven de leerlingen geen
coronatoegangsbewijs te overleggen, omdat deze activiteiten aangemerkt worden
als onderwijsactiviteiten, de zaal capaciteit mag 100% benut worden.

Indien het een bezoek aan een reguliere publieksactiviteit betreft, geldt het Coronatoegangsbewijs voor alle toeschouwers.

 

Good Cop - Trailervoorstelling 2022

Trailervoorstellingen maken we in coproductie met Theater Sonnevanck uit Enschede en spelen we in een tot theater omgebouwde vrachtwagentrailer. De vrachtwagen met trailer rijdt naar middelbare scholen en parkeert bij jou op het schoolplein. Er passen normaal gesproken maximaal 60 bezoekers in één trailer en de voorstellingen duren ongeveer een lesuur.

In schooljaar 2021-2022 reist de theatertruck langs de scholen met de voorstelling Good Cop. Speeldata: 11 maart tot 17 juni 2022.  Meer informatie >

Acteurs in de klas - Alles Wat Theater Is

Alles Wat Theater Is 12+

Verkrijgbaar op aanvraag | 31 januari tot 18 maart 2022 | én komend najaar

Twee acteurs in de klas razen door alle facetten van het theater. Speciaal voor in de klas brengen zij zowel een vertelling als een demonstratie. De twee acteurs hebben een eigen korte versie van het epische Romeo & Julia van Shakespeare voorbereid. Maar voor ze daar aan toekomen ontstaat er een discussie. Want wie speelt Romeo, en wie speelt Julia?

Op basis van een meertalig welkomstwoord glijden de spelers in een gesprek over theater, diversiteit, inclusiviteit en over wie we eigenlijk zijn. De acteurs zetten de leerlingen op het verkeerde been en betrekken hen bij hun dromen en onzekerheden. Is het een lezing, een betoog, een voorstelling of een identiteitscrisis?

Een voorstelling over het maken van theater en over het spelen van een rol. Wie ben je in het echt en hoe bepaalt dat welke rollen je speelt als acteur? Kunnen we altijd alles zijn wat we willen of zitten er grenzen aan de verbeelding van een publiek? Alles Wat Theater Is brengt activisme het klaslokaal in. Wie ben je, wie ben je echt en hoe denk je over de ander?

Een voorstelling met acteurs op afstand voor de klas, aula of daar waar het mag en kan op school en de 1,5 m afstand. Speelduur: 45 minuten

Wil je Alles Wat Theater Is reserveren voor op jouw school, neem dan contact op met Marti Arts, via e-mail of telefonisch: 026 443 76 55

Alles wat theater is - Oostpool & Sonnevanck - foto Juliette de Groot

foto Juliette de Groot

 

Neem contact op

Wil je meer informatie over Oostpool JONG of een voorstelling reserveren?
Neem dan contact op met Marti Arts, via e-mail of telefonisch: 026 443 76 55

Actuele schoolvoorstellingen

Sluiten