Toneelgroep Oostpool

Onze makers

Oostpool is een huis van makers. Met verschillende talentvolle makers vormt Oostpool een team dat op verschillende manieren en vanuit verschillende generaties bezig is met de mens van nu. Juist vanuit een gemeenschappelijke inhoudelijke fascinatie, brengen zij divers en verschillend aanbod. Allen beschikken over zeer eigen en diverse kwaliteiten.

Daria Bukvić | © Mark Kohn

Daria Bukvić

Regisseur Daria Bukvić (Tuzla, Bosnië en Herzegovina, ’89) stelt maatschappelijk engagement als voorwaarde voor haar werk. Gestuwd vanuit een maatschappelijk woede confronteert Bukvić het publiek via humor of schoonheid met hete hangijzers als racisme, migratie en fake news. Zodat het publiek de zaal geactiveerd verlaat, doordrongen van hun menselijkheid en verantwoordelijkheid voor de wereld waarin we leven. Bukvić’ voorstellingen zijn talig, radicale bewerkingen of nieuwe teksten, muzikaal en in het hier en nu. Naast de voorstellingen die Bukvić bij Oostpool gaat maken, blijft ze als regisseur verbonden aan Het Nationale Theater.


Charli Chung_Hessel Waalewijn

Charli Chung

Het werk van de jonge regisseur Charli Chung (Den Haag, 1995) is direct, vurig, fris en brutaal. Chung beschikt over een creatieve dadendrang en haalt inspiratie uit alles wat hij tegenkomt. Zijn film-, boek-, en theaterbewerkingen leiden tot nieuw en eigen werk. Met een onstilbaar geloof in de kracht van theater zoekt hij met zijn werk naar manieren om mensen te inspireren tot het verkennen van verschillende vormen van leven en liefhebben. De eerste twee voorstellingen van Chung bij Oostpool zijn coproducties met Frascati Producties. In een recent verleden maakte Chung al een aantal producties bij Oostpool; o.a. de jongerenvoorstelling KIDS (2018) en de paradehit Alles wat liefde is (2019).


Hulst&Tarenskeen | Teddy Cherim

Jan Hulst & Kasper Tarenskeen

Jan Hulst (Amsterdam, 1987) en Kasper Tarenskeen (Amsterdam, 1988) vormen een eigenzinnig schrijf- en regieduo. Hun werk kenmerkt zich door een absurditeit en een eigen taal die het beste omschreven kan worden als modern, ironisch en poëtisch. Hulst&Tarenskeen creëren met hun personages twijfelende individuen die zich proberen te verhouden tot een wereld die sterk tegenstrijdig is. In de hopeloze zoektocht naar waarheid vindt het duo menselijkheid die zij met humor weten te vangen. Gevuld met politieke thema’s als geweld, neokolonialisme en individualisering is hun werk brutaal, eigentijds en ongerijmd. Hulst&Tarenskeen groeien bij Oostpool door in het regisseren van zelfgeschreven werk; portretten van de jonge mens van nu.


Jeroen de Man | Daniel Cohen

Jeroen De Man

Jeroen De Man (1980) ontwikkelt zich als regisseur in een unieke samenwerking van Toneelgroep Oostpool en Het Nationale Theater. Zijn drijfveer voor het maken van theater is een nostalgische: een fascinatie voor het ontstaan en weer vergaan van een illusie. Jeroen streeft ernaar hedendaagse paradoxen waar wij onszelf in gevangen houden aan de oppervlakte te brengen. Hij gaat enerzijds te werk als een Don Quichot die met zijn fantasie de werkelijkheid te lijf gaat. Anderzijds is hij zelf de eerste die de zeepbel kapot prikt. In zijn werk blijft hij eigenwijs zoeken naar het genot van de fantasie en de verrassing van de ontnuchtering. Jeroen tekende onder andere voor de regie van Ondine (2018, coproductie met Het Nationale Theater), Cinema (2018, coproductie met Het Nationale Theater, Arlecchino voor Mark Kraan) en Het Duel (2018, coproductie met Het Nationale Theater). In 2019 maakte hij de voorstelling Blikvoermensen met de derdejaars klas van ArtEZ Toneelschool in Arnhem.

Sluiten