Amsterdamse Bostheater

Oostpool en het Amsterdamse Bostheater annuleren zomerproductie

De zomerproductie in het Amsterdamse Bostheater gaat dit jaar niet door. Coproducenten Toneelgroep Oostpool en het Amsterdamse Bostheater hebben gezamenlijk vastgesteld – na de persconferentie van 21 april j.l. – dat het op dit moment onverantwoord is de voorstelling te maken, dan wel later deze zomer te spelen. De huidige door de overheid opgelegde maatregelen, de verwachte impact van de anderhalvemetersamenleving én de gezondheid van cast, crew en publiek, maken dat partijen gezamenlijk tot dit besluit komen. De kaartverkoop voor de productie was – door de uitbraak van het coronavirus – nog niet gestart.

Ieder jaar coproduceert het Amsterdamse Bostheater de zomerproductie met één van de grote theatergezelschappen van Nederland. In de warme zomermaanden juli en augustus genieten zo’n 25.000 mensen van de spectaculaire en groots opgezette productie in het sfeervolste openluchttheater onder de rook van Amsterdam. Dit jaar zou Oostpool de productie maken.

Onmogelijk om een grootschalige productie te maken

Het is op het moment onduidelijk wat er wel en niet mogelijk is in (openlucht-) theaters na 1 juni. Vergunningsverplichte evenementen zijn tot 1 september afgelast. Over de positie van theaters wordt in een later stadium een beslissing genomen. Wat in alle onzekerheid wel duidelijk is, is dat het maken van een grootschalige theaterproductie onmogelijk is.

Tournee in het najaar van 2021

In tegenstelling tot voorgaande jaren zou Toneelgroep Oostpool deze zomer voor het eerst in de geschiedenis van de bosproducties met een nieuw theaterrepertoire komen. Daarmee werd de succesvolle artistieke koers van het gezelschap – nieuwe verhalen, maatschappelijk urgent theater, met een zeer diverse cast, over de tijd waarin we nu leven – voortgezet. Hoewel het stuk in eerste instantie is geschreven voor opvoeringen in het openluchttheater, wordt op dit moment het artistieke concept dusdanig aangepast, dat de voorstelling in het najaar van 2021 kan touren langs de grote theaters in het land.

Overig nieuws

Meer nieuws

Sluiten