Toneelgroep Oostpool | Bas de Brouwer

Over Huis Oostpool

Huis Oostpool

Sinds juni 2003 is Toneelgroep Oostpool gevestigd in Huis Oostpool aan de Nieuwstraat in het centrum van Arnhem. Het is de plek waar we repeteren, spelen, experimenteren, monteren, kostuums maken en kantoor houden. Naast kantoorruimte heeft Huis Oostpool een theaterzaal met 220 stoelen, 2 foyers, een repetitie studio en een kostuumatelier.

Een theater is een heel bijzondere plek. Aan de ene kant is het een overgangsruimte: je bent er even en dan ga je weer naar huis. Aan de andere kant is het een ‘thuis’: de theatervoorstelling die er gespeeld wordt biedt een schuilplaats, een kortstondig herkenningspunt. Huis Oostpool biedt een tijdelijk thuis in een wereld vol onherbergzaam gebied. De muren van Huis Oostpool zijn niet van steen maar zijn van huid: de wanden bieden bescherming zonder de wereld helemaal buiten te sluiten.

Het gebouw is een monument uit ongeveer 1875. Het is gebouwd als herensociëteit met een binnenplaats waar de koetsen konden keren. Na een lange periode van verval werd het gebouw in 2003 een theater.

Voorstellingen in Huis Oostpool

Al onze vlakke vloervoorstellingen spelen de eerste paar weken in Huis Oostpool en gaan hier feestelijk in première, voordat ze op landelijke tournee gaan. Wat veel mensen niet weten, is dat je in Huis Oostpool meer kunt zien dan alleen maar de voorstellingen van Toneelgroep Oostpool. Zo zie je bij ons voorstellingen van gezelschappen uit stad en regio, maar spelen ook landelijke gezelschappen hun kleine zaalproducties graag in Huis Oostpool. Sinds 2019 werken we nauw samen met poppodium Luxor Live. Onder de vlag Luxor X Oostpool geniet je van livemuziek in onze theaterzaal.

Klik HIER voor de agenda in Huis Oostpool!

Sluiten