Crashtest Ibsen: Pijler van de Samenleving - Oerol

Moeremans&Sons

| 8.6 t/m 17.6.17

Wereldpremière van de meedogenloze crashtest van Henrik Ibsen’s klassieker ‘Pijlers van de Samenleving’

In het slotstuk van de Crashtest Ibsen-reeks wordt aan de goedgelovigheid van de mens gewrikt als aan een zere kies: in het originele stuk van Ibsen uit 1877 bedriegt ondernemer Karsten Bernick, die moreel hoog in aanzien staat, de hele gemeenschap omwille van persoonlijk gewin. Onder druk bekent hij, à la Lance Armstrong, de boel belazerd te hebben en komt tot inkeer.
Ook in 2017 schermen ondernemers en multinationals met fairtrade labels, vertrouwensslogans en duurzaamheidsbeloftes, maar op welke pijler het veelbesproken vertrouwen gebouwd moet worden is nog steeds onzeker. Zijn we niet vooral beter geworden in onszelf bedriegen?
Karsten Bernick begaat zijn zonde elke opgevoerde avond opnieuw. Zijn ‘vrijheid en waarheid’ werkelijk de pijlers van de samenleving, zoals Ibsen zijn personages laat uitroepen? Een éénduidig positief antwoord zoals dat van toen is niet mogelijk meer. Schaf de waarheid af.

Oerol 2017
Moeremans&Sons trekt samen met ons op, om het 4de en laatste deel van de succesvolle Crashtest Ibsen-reeks op Oerol in wereldpremière te laten gaan: Crashtest Ibsen: Pijler van de Samenleving. Oostpool en Moeremans&Sons zijn vaste Oerolgasten: Moeremans&Sons al drie jaar met de Crashtest Ibsen-reeks en Toneelgroep Oostpool o.a. met Buzz Aldrin en De Ilias.

tekst Joachim Robbrecht | regie Sarah Moeremans | spel Joep van der Geest, Louis van der Waal, Matthijs IJgosse, Eva Meijering, Rosa van Leeuwen, Sarah Moeremans | kostuums Daphne de Winkel | muziek Jimi Zoet | productie Siri Klein Robbenhaar | publiciteit Eva Meijering, Marlies Spijker | techniek Merijn Versnel, Han Verweijen, Frans Körner, Niels Bruynjé, Marc Klaver

Hoe nu mens te zijn?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  1. Volg het repetitieproces van onze nieuwe producties, ontvang als eerste uitnodigingen voor openbare repetities, kijk mee met de inspiratiebronnen van onze makers en nog veel meer. Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
  2. Vul een geldig e-mailadres in