Theater Rotterdam - Find me a boring stone

Regie: Erik Whien

| 04 & 05.04.17

Echte verandering heeft met sterven te maken.

Ieder jaar stellen we een aantal keer Huis Oostpool open voor bevriende gezelschappen. Op 4 en 5 april 2017 is Theater Rotterdam te gast met de voorstelling Find me a boring stone

Midden in een stad staat een man voor een raam. Hij staart voor zich uit en neemt de wereld in zich op, met haar enorme hoeveelheid mensen, dromen, gelukzaligheden, zorgen en gedachtes. De man zag het leven altijd als een opeenstapeling van toevalligheden, zonder een spoor van samenhang. Maar door een beslissende gebeurtenis in zijn leven, verandert zijn blik voorgoed.

“Er zijn er die er zomaar tussenuit gepiept zijn en nooit nooit meer terugkomen. Waardoor je ineens veel en veel meer aan ze moet denken dan ooit tevoren.”

Na een groot verlies openbaart zich voor hem een eenheid, een verbinding tussen alles. De buitenwereld verandert voor zijn ogen in iets troostrijks. Hij ziet helderder dan ooit. Alsof hij nu begrijpt wat hij nooit eerder kon begrijpen. Find me a boring stone is een ode aan het leven en de schoonheid van het bestaan. Een ode aan iedereen die is overgebleven op deze wereld, aan iedereen die probeert het leven weer te omarmen.

Een nieuwe tekst van Rik van den Bos (Leger, Van Waveren), geschreven voor regisseur Erik Whien (Who’s Afraid of Virginia Woolf?, De Wereldverbeteraar) en gespeeld door Gouden Kalf-winnaar Gijs Naber (Aanmodderfakker, Penoza).

Find me a boring stone is de eerste voorstelling van Erik Whien voor Theater Rotterdam, waar hij één van de vaste makers is. Theater Rotterdam, het nieuwe stadstheater van Rotterdam, is ontstaan uit de fusie van Ro Theater, Rotterdamse Schouwburg en Productiehuis Rotterdam.

productie Theater Rotterdam | regie Erik Whien | tekst Rik van den Bos | spel Gijs Naber | decor Marc Warning | licht Casper Leemhuis | kostuumontwerp Rebekka Wörmann | fotografie campagnebeeld Nick Helderman

Hoe nu mens te zijn?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  1. Volg het repetitieproces van onze nieuwe producties, ontvang als eerste uitnodigingen voor openbare repetities, kijk mee met de inspiratiebronnen van onze makers en nog veel meer. Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
  2. Vul een geldig e-mailadres in