(in) Koud Water - Herneming

Regie | 13.01 t/m 16.03.17

'Alles voor een goede toneelavond … knap transparant spel … bijzonder sfeervol' | Volkskrant ★★★★

'Bevlogen spel van jonge acteurs' | NRC ★★★★

Na een succesvolle tournee in 2012 komt (in) Koud Water dit seizoen voor even terug als onderdeel van het drieluik (in) Koud Water - They are just Kids - On the Road. Een drieluik over jonge mensen die in een roerig tijdperk op zoek gaan naar een manier om anders te leven. Persoonlijke verhalen, herkenbaar voor verschillende generaties. (in) Koud Water is een bewerking van de roman Huis aan het eind van de wereld van de gevierde Amerikaanse schrijver Michael Cunningham. Over familie en de bijzondere driehoek tussen drie mensen die samen een onconventionele relatie hebben.

Twee jeugdvrienden, Jonathan en Bobby, groeien op het in het middle-class Amerika van de jaren zeventig. Veel later, als ze elkaar weer ontmoeten in het wereldse New York, worden ze geliefden. Bij hen voegt zich Clare, een ex-punkster op zoek naar nieuwe zekerheid. Clare en Bobby krijgen een kind en met zijn allen verhuizen ze naar een huis aan de rand van de wereld, vlakbij het legendarische popwalhalla Woodstock. Daar proberen ze hun ideaal te verwezenlijken: een manier van samenleven die aan de klassieke familie voorbij gaat.

Marcus Azzini maakt een ontroerende voorstelling die vragen stelt en mogelijke antwoorden biedt over hoe mensen, ook als hun relaties niet aan het klassieke ideaal voldoen, toch een familie weten te scheppen om zich bij elkaar thuis te voelen. Met een cast van de jonge, talentvolle acteurs; Judith van den Berg, Reinout Scholten van Aschat en Matthijs van de Sande Bakhuyzen.

tekst Hannah van Wieringen, naar Michael Cunningham | regie Marcus Azzini | met Judith van den Berg, Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Reinout Scholten van Aschat | decor en lichtadviezen Wikke van Houwelingen | muziekadviezen Maria Kraakman

Hoe nu mens te zijn?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  1. Volg het repetitieproces van onze nieuwe producties, ontvang als eerste uitnodigingen voor openbare repetities, kijk mee met de inspiratiebronnen van onze makers en nog veel meer. Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
  2. Vul een geldig e-mailadres in