Kogelvis i.s.m. Bellevue

Regie | 20.09 t/m 15.10.16

Wat onder de huid zit is gewoon... tof

Jeffrey Dahmer verleidde tussen '78 en '91 zeventien jongens met hem mee naar huis te gaan. Hij verdoofde ze en hield ze weken in zijn huis, om te spelen met de levenloze lichamen, seks met ze te hebben, ze te ontleden en uiteindelijk op te eten. Hij was een van de eerste 'celebrity serial killers'; gemythologiseerd in shockumentaries, gemerchandised tot actiepop en verafgood met fanbrieven tot ver na zijn dood in ’94.

Nick Bruckman reisde Jeff achterna en reconstrueerde de fascinatie van en voor de 'Milwaukee Cannibal'. Hij schreef het onderbewuste van Rita, de zus van een van de nabestaanden, die wacht op haar broertje. Over jongens die zich willen overgeven en willen verdwijnen, mannen die willen bezitten en controleren, de schoonheid van het bewusteloze lichaam en de onderdrukking van al die gedachten. In regie van Marcus Azzini betasten vier jongens die grenzen. Hoe vreemd zijn die verlangens?

tekst Nick Bruckman | regie Marcus Azzini | spel Sebas Berman, Thomas Cammaert, Abe Dijkman, Jurriën Remkes | productieleiding Lowie Smink 

Kogelvis is een coproductie tussen Toneelgroep Oostpool en Bellevue Lunchtheater.

De makers
Nick Bruckman studeerde aan Drama Centre London. Hij werkte als regieassistent onder andere bij De Utrechtse Spelen (Theater Utrecht) en het Staatstheater Stuttgart en was lid van de Royal Court Writers Group 2015. Kogelvis is zijn toneeldebuut.

Marcus Azzini is artistiek directeur en regisseur bij Toneelgroep Oostpool. Hij is bekend van onder andere Angels in America (selectie Nederlands en Vlaams Theaterfestival 2015, Arlecchino voor Vincent van der Valk), De OnrendabelenThey are just Kids en Lulu. Voor Bellevue Lunchtheater regisseerde hij eerder de voorstellingen Liefdes Lounge (2003) en Zonde (2006).

Hoe nu mens te zijn?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  1. Volg het repetitieproces van onze nieuwe producties, ontvang als eerste uitnodigingen voor openbare repetities, kijk mee met de inspiratiebronnen van onze makers en nog veel meer. Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
  2. Vul een geldig e-mailadres in