Jens van Daele's Burning Bridges - NachtHexen I

 Jens van Daele

| 14.03 & 15.03.18

Hedendaagse dans, theater & live muziek

Ieder jaar zijn enkele gezelschappen bij ons te gast in Huis Oostpool. In maart is dat choreograaf Jens van Daele. Met NachtHexen I start Van Daele een cyclus over heldinnen doorheen de wereldgeschiedenis. Deze creatie is gebaseerd op het Russische nachtbommen regiment Taman tijdens WO II dat in zijn geheel, van piloten tot technici, uit vrouwen bestond. Met lichte zweefvliegtuigjes bombardeerden zij met succes de Duitse stellingen. Binnen het universum van de Russische Nachthexen plaatst Van Daele Jeanne d’Arc in het nu. Tegen wat, wie, hoe en of zou d’Arc in onze huidige tijd ten strijde trekken?

NachtHexen I is een rechtstreekse ode aan de kracht van de vrouw. In navolging van het succesvolle Over Onze Vader (2016) en het zeer dansante Tierra (2017) brengt het immer tijdelijke collectief Burning Bridges wederom een stevige theatrale vertelling ten tonele. In NachtHexen I versmelten krachtige dans, emotioneel teksttheater en zinderende live muziek, gebracht door een uitgekiend louter vrouwelijke cast van internationale allure, tot een beklijvend geheel. Puur, energiek en sensitief zoals je van Jens van Daele’s Burning Bridges gewend bent.

ArtEZ voorprogramma
Studenten van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten laten nieuw werk zien op het toneel én op andere plekken in het gebouw. Niet alleen dans, maar ook projecties, sculpturen en animaties worden getoond. Kijk rond en bewonder deze bijzondere creaties! Het randprogramma is op woensdag 14 maart om 19:00 uur en op 15 maart na afloop van de voorstelling.

choreografie & toneelbeeld & regie: Jens van Daele i.s.m. de spelers | tekst: Hanne Struyf & Jens van Daele | regieassistent  Karla Isidorou | spel & dans: Hanne Struyf, Patricia van Deutekom, Naomi Schwarz, Lucienne Kraan, Ronja Keultjes, Felicia Declercq | live muziek: Alexandra Bellon, Viva Sanchez Reinoso op piano, cello, percussie en elektronica | muziekcompositie: Richard van Kruysdijk, Alexandra Bellon, Viva Sanchez Reinoso | licht- en projectieontwerp: Tom Verheijen | trailer: Jessica van Reusschen | campagnebeeld: Jasmine Wolf | scènefoto's: Judith Zwikker

Hoe nu mens te zijn?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  1. Volg het repetitieproces van onze nieuwe producties, ontvang als eerste uitnodigingen voor openbare repetities, kijk mee met de inspiratiebronnen van onze makers en nog veel meer. Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
  2. Vul een geldig e-mailadres in