Jens van Daele's Burning Bridges - NachtHexen I

 Jens van Daele

| 14.03 & 15.03.18

Hedendaagse dans, theater & live muziek

Ieder jaar zijn enkele gezelschappen bij ons te gast in Huis Oostpool. In maart is dat choreograaf Jens van Daele. Met NachtHexen I start Van Daele een cyclus over heldinnen doorheen de wereldgeschiedenis. Deze creatie is gebaseerd op het Russische nachtbommen regiment Taman tijdens WO II dat in zijn geheel, van piloten tot technici, uit vrouwen bestond. Met lichte zweefvliegtuigjes bombardeerden zij met succes de Duitse stellingen. Binnen het universum van de Russische Nachthexen plaatst Van Daele Jeanne d’Arc in het nu. Tegen wat, wie, hoe en of zou d’Arc in onze huidige tijd ten strijde trekken?

NachtHexen I is een rechtstreekse ode aan de kracht van de vrouw. In navolging van het succesvolle Over Onze Vader (2016) en het zeer dansante Tierra (2017) brengt het immer tijdelijke collectief Burning Bridges wederom een stevige theatrale vertelling ten tonele. In NachtHexen I versmelten krachtige dans, emotioneel teksttheater en zinderende live muziek, gebracht door een uitgekiend louter vrouwelijke cast van internationale allure, tot een beklijvend geheel. Puur, energiek en sensitief zoals je van Jens van Daele’s Burning Bridges gewend bent.

choreografie & toneelbeeld & regie i.s.m. de spelers: Jens van Daele | tekst: Hanne Struyf | spel & dans: Hanne Struyf, Patricia van Deutekom, Cécile Lassonde e.a. | live muziek: Alexandra Bellon, Viva Sanchez-Reinoso e.a. op piano, cello, percussie en elektronica | muziekcompositie: Richard van Kruysdijk i.s.m. de muzikanten | lichtontwerp: Tom Verheijen | video: Jessica van Reusschen

Hoe nu mens te zijn?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  1. Volg het repetitieproces van onze nieuwe producties, ontvang als eerste uitnodigingen voor openbare repetities, kijk mee met de inspiratiebronnen van onze makers en nog veel meer. Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
  2. Vul een geldig e-mailadres in