NTGent - Rijgen

Regie | 07.11.19

In Rijgen, gebaseerd op de befaamde klassieker over liefde en seksualiteit van Arthur Schnitzler, verleiden acteurs en misschien ook een dier elkaar op het toneel. Ze vertellen obscene verhalen. Ze fantaseren allerlei tragikomische liefdessituaties: vastgebonden (om eens iets nieuws te proberen), éénzaam surfend naar pornosites, in een orgie (met het publiek). Ze proberen voetfetisjisme uit of worden in verlegenheid gebracht door ongewenste intimiteiten.

De hitte van het toneellicht, de tastbaarheid van het decor en de acteurs maakt de voorstelling tactiel en sensueel. Citaten uit smeuïge popsongs, chatrooms voor zoöfielen en erotiserende teksten van Roland Barthes, Alain Badiou, Srećko Horvat, Julia Kristeva en Luce Irigaray hitsen het publiek op en toveren een blos op je wangen.

Deze voorstelling wordt gespeeld met Engelse boventiteling.

CREDITS
concept Joachim Robbrecht en Sarah Moeremans | tekst Joachim Robbrecht | regie Sarah Moeremans | spel Ariane Van Vliet, Peter Seynaeve, Louis van der Waal | decorontwerp en kostuumontwerp Dorothee Curio | productie NTGent

Met de steun van de Vlaamse overheid en de Stad Gent. Dit podiumwerk werd gerealiseerd met steun verkregen via de Belgische Tax Shelter.

 

 

Hoe nu mens te zijn?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  1. Volg het repetitieproces van onze nieuwe producties, ontvang als eerste uitnodigingen voor openbare repetities, kijk mee met de inspiratiebronnen van onze makers en nog veel meer. Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
  2. Vul een geldig e-mailadres in