GOD? | Sanne Peper

Vacatures & stages

Toneelgroep Oostpool uit Arnhem maakt als groot, nationaal theatergezelschap voorstellingen over onderwerpen waar we het vandaag en morgen over moeten hebben. En dat doen we bij voorkeur met zoveel mogelijk verschillende mensen, met verschillende achtergronden en inzichten, onder de bezielende artistieke leiding van Daria Bukvić. Jaarlijks zien zo’n 75.000 mensen een productie van Toneelgroep Oostpool. We spelen in de grote zalen, kleine zalen, op festivals en scholen. Met onze voorstellingen in een reizende theatertrailer bereiken we ruim 15.000 middelbare scholieren, voornamelijk in Oost-Nederland.

Hoe nu mens te zijn? is de vraag die aan al de voorstellingen en activiteiten van Toneelgroep Oostpool ten grondslag ligt en die is opgebouwd uit drie artistieke kernwaarden. Ten eerste vertrekken we vanuit het nu. Het werk van Oostpool is maatschappelijk urgent en durft confronterend te zijn. Het gezelschap kenmerkt zich door jong talent; de generaties die nú verandering brengen en de toekomst in zich dragen. Ten tweede stellen we de mens centraal. Oostpool toont verhalen over de mens die eigen durft te zijn én naar verbinding zoekt met anderen. Ten derde stellen we vragen. Oostpool is nieuwsgierig naar nieuwe verhalen en stelt het actief luisteren naar de ander centraal. Ze vraagt zich hardop af hoe dingen anders kunnen of misschien wel moeten.

Oostpool wil een inclusieve community zijn van zo’n 25 vaste medewerkers en tientallen tijdelijke medewerkers, die zich op projectbasis voor korte of langere tijd aan het gezelschap verbinden. En hoewel we als groot, nationaal theatergezelschap het land doorkruisen met onze producties, vinden we al bijna 70 jaar ons thuis in Arnhem. Huis Oostpool is dé plek waar we experimenteren, maken, proberen, monteren en spelen. Waar we een podium zijn voor jonge makers, aanstormende talenten en gevestigde gezelschappen uit stad, regio en het land, die we een warm hart toedragen. Huis Oostpool, een plek waar zoveel mogelijk mensen zich thuis mogen en kunnen voelen.

Op dit moment hebben wij de volgende vacatures;

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature(s) wordt niet op prijs gesteld.Voor de afdeling Bedrijfsvoering zoeken wij zo spoedig mogelijk een:

Hoofd Bedrijfsvoering
0.8/1.0 fte (32-40 uur)

 

Michiel Nannen | “Deze functie is echt een fantastische positie voor een geboren allrounder die zich met grote betrokkenheid wil inzetten voor mensen en er samen met het team voor wil zorgen dat alle middelen daarvoor op orde zijn.”

Je functie

Het Hoofd Bedrijfsvoering zorgt voor een efficiënte en effectieve organisatie van alle ondersteunende bedrijfsprocessen die ten dienste staan van ons artistieke en productionele kernproces en bent er zelf operationeel bij betrokken. Je maakt deel uit van het Management Team en werkt in nauwe samenwerking met de zakelijk directeur. Oostpool is een relatief kleine organisatie, het is daarom van belang dat je interesse en ervaring hebt wat betreft verschillende ondersteunende processen:

Financial en management control
Oostpool beschikt over een gedigitaliseerd finance & control proces waar jij verantwoordelijkheid voor draagt. Samen met de controller zorg jij dat de planning & control cyclus en de financiële administratie soepel en efficiënt draait. Je ondersteunt de controller bij de begrotings- en budgetteringsprocessen voor zowel de organisatie als geheel, als ook voor de diverse grote en kleine projecten. Je bent eindverantwoordelijk voor het periodiek opleveren van heldere voortgangsrapportages voor zowel het management van de organisatie als de productieleiders, zodat zij gefundeerde beslissingen kunnen nemen en waar nodig tijdig kunnen bijsturen. Je bent verantwoordelijk voor de totstandkoming/levering van integrale rapportages aan stakeholders en/of subsidieverstrekker(s), waaronder de jaarrekening. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies over de financiële en bedrijfsprocessen aan de directie. Je signaleert bedrijfsrisico’s en te nemen maatregelen om risico’s te mitigeren.

Human Resources
Je bent verantwoordelijk en geeft samen met de HR-adviseur mede vorm aan de HR-processen. Je informeert, adviseert en ondersteunt het management van de organisatie en de projectleiders over HR zaken. Belangrijke processen zijn het creëren van randvoorwaarden voor een gezonde en veilige werkomgeving en de ondersteuning van leidinggevenden hierin; het faciliteren van het onderhouden van een goede en veilige relatie met de schil van freelancers waar Oostpool veel mee samenwerkt; ondersteunen van verzuimbegeleiding en het onderhouden van contacten met de Arbodienst en de vertrouwenspersonen; ondersteunen van de personeels- en salarisadministratie; van activiteiten gericht op (bij- en om)scholing, herplaatsing, functionerings- en beoordelingsgesprekken; en ondersteunen van werving- en selectieprocedures. Daarnaast onderhoud je de relatie met casting- en searchbureaus en opleidingsinstituten.

ICT, Gebouwbeheer en Facilitaire Zaken
Samen met de medewerker die verantwoordelijk is voor onze CRM en werkplek systemen, en onze externe partner Combine ICT, neem je verantwoordelijkheid voor het up-to-date houden van onze ICT hardware, software en ondersteuning van de medewerkers, die zowel op kantoor als op een externe locatie soepel moeten kunnen werken. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het gebouwbeheer en de facilitaire zaken van ons theater (waaronder de horeca in onze foyer), de kantoren en het repetitiegebouw. Dat wil zeggen het onderhoud aan het gebouw en de installaties, maar ook fijne werkplekken, goede verzorging en catering voor zowel medewerkers als gasten.

Welke kwaliteiten en ervaring neem jij mee?

 • Je bent in het bezit van een afgeronde HBO/Academische opleiding waarin je bij voorkeur kennis hebt opgedaan van bedrijfs- en financiële processen en human resource management
 • Je hebt in ieder geval 5 jaar relevante werkervaring in vergelijkbare functies of als zakelijk leider in een kleinere organisatie
 • Je hebt een sterk analytisch vermogen en heb je ervaring in het doorgronden van complexe vraagstukken
 • Je hebt een coachende, inclusieve leiderschapsstijl en beschikt over uitstekende sociale vaardigheden
 • Je beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
 • Je bent een proactieve en onafhankelijke adviseur en sparringpartner

Wat bieden wij?

 • Een leergierig en veerkrachtig gezelschap
 • Een sterk merk met veel potentieel
 • Een technische en productionele ‘geoliede machine’ die uitblinkt om zijn flexibiliteit en innovatie
 • Gedreven collega’s met oog voor de lange historie én toekomst van Toneelgroep Oostpool als landelijk gezelschap met Oostelijke wortels
 • Een tijdelijke aanstelling die we bij goed functioneren omzetten in een contract voor onbepaalde tijd.
 • Salariëring conform de CAO Toneel & Dans 2020-2021, schaal VIII (fulltime salaris min € 2.969,- en max € 4.391,- bruto, ex. 8% vakantietoeslag, prijspeil 1/7/2021). Inschaling geschiedt op basis van relevante werkervaring.

Oostpool is een organisatie in ontwikkeling. We zetten op dit moment en de komende jaren belangrijke stappen op het vlak van inclusiviteit, veiligheid, nieuwe organisatievormen en werkprocessen. We zoeken daarom iemand die zin heeft om middenin en met de organisatie te onderzoeken wat deze aandachtsgebieden bij Oostpool de komende jaren kunnen inhouden en hoe we onze artistieke visie kunnen waarmaken vanuit een innovatieve, vernieuwende context. We streven naar een open, warme en nieuwsgierige houding naar iedereen die betrokken is bij Oostpool en zoeken iemand die plezier heeft om artistieke concepten door middel van professioneel projectmanagement naar geweldige publiekservaringen te vertalen.

Geïnteresseerd?

Wij ontvangen je motivatie met cv graag uiterlijk 10 augustus. Deze kun je e-mailen aan solliciteren@toneelgroepoostpool.nl. o.v.v. hoofd bedrijfsvoering.
Wil je eerst meer weten? Neem dan gerust contact op met Michiel Nannen, zakelijk directeur, via michiel@toneelgroepoostpool.nl of 026-4437655. De eerste gesprekken zijn vooralsnog gepland in de week van 23 augustus. Eind augustus willen we deze procedure graag afgerond hebben. Indien je niet beschikbaar bent in de genoemde week geef dan gerust wat alternatieve data aan.

Toneelgroep Oostpool onderschrijft de Code Diversiteit en Inclusie en heeft zich ten doel gesteld om als organisatie een afspiegeling van de maatschappij te zijn. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen ons team versterkt.


Wij zijn op zoek naar een

STAGIAIR BEDRIJFSECONOMIE (management rapportage)
24 – 40 uur per week per september 2021

Iemand bij wie de liefde voor kunst en cijfers hand in hand gaan

Ben jij op zoek naar een uitdagende stage of afstudeeropdracht in een creatieve organisatie? Lees dan vooral verder!

Toneelgroep Oostpool is een van de grootste landelijk culturele BIS instellingen. Wij bieden jou de mogelijkheid om een geautomatiseerd budget- en rapporteringsysteem op te zetten.
Dit te ontwikkelen systeem moet de verschillende afdelingshoofden binnen de organisatie real-time financiële informatie bieden.
Tijdens het traject word je ondersteund en begeleid door de controller.

Wat ga je doen |

 • Je assisteert bij het ontwikkelen van eerder genoemd systeem.
 • Je bent verantwoordelijk voor budgetrapportage aan management en directie.
 • Je adviseert over verdere optimalisatie van de financiële procedures.

Wie ben jij |

Je bent een integere specialist in je vakgebied die onze dagelijkse financiële administratie kan beheren, helpt bij het rapporteren aan onze subsidieverstrekkers en de controller assisteert bij het verder ontwikkelen van interne financiële procedures en rapportage formats.

Daarnaast is het volgende op jou van toepassing:

 • Je studeert in de richting van Bedrijfseconomie, Bedrijfskunde of Accountancy op hbo-niveau
 • Je kunt goed zelfstandig en nauwkeurig werken
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden en bent mensgericht

Wij bieden |

 • De ruimte om het beste uit jezelf te halen en verder te ontwikkelen.
 • Stagevergoeding € 350,00 bruto per maand o.b.v. fulltime.
 • Een informele werkomgeving in een fraai pand in de binnenstad van Arnhem.
 • Gedreven collega’s die de ambitie delen om de positie van Toneelgroep Oostpool als groot landelijk opererend gezelschap nog verder uit te bouwen.

Reactie |

Denk jij: dit is mijn stage of afstudeeropdracht! Dan nodigen we je uit om te solliciteren. Stuur je motivatie met cv (en vragen over de procedure) naar solliciteren@toneelgroepoostpool.nl met o.v.v. Vacature STAGIAR BEDRIJFSECONOMIE. Vragen over de inhoud van de vacature mail je naar Linda Sweers-Capel, HR adviseur, via solliciteren@toneelgroepoostpool.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature(s) wordt niet op prijs gesteld.


Toneelgroep Oostpool is voor de periode september tot en met december 2021 op zoek naar een

STAGIAIR MARKETING & COMMUNICATIE
Fulltime

De afdeling |

Het enthousiaste team Marketing & Communicatie bestaat uit een hoofd, 2 marketeers en een medewerker CRM, kaartverkoop en klantcontact. Samen creëren we de mooiste campagnes voor onze voorstellingen en werken we voortdurend aan de versterking van het merk Oostpool.

De functie |

De stagiair Marketing & Communicatie ondersteunt het team in de dagelijkse werkzaamheden. De perfecte manier om veel over het mooie marketingvak te leren!

Wat ga je doen? |

 • Jij bent het aanspreekpunt van de afdeling: je neemt de telefoon op, beantwoordt mailtjes en zorgt dat boodschappen en berichten bij de juiste collega’s terecht komen.
 • Je draagt bij aan onze website en social mediakanalen.
 • Je levert een bijdrage aan de content voor onze nieuwsbrief, social media en website.
 • Je onderhoudt periodiek contact met de theaters, podia en festivals waar we spelen, over onder meer de verkoopstanden, voorstellingsinformatie en promotieactiviteiten, en je rapporteert hierover aan het team.
 • Je ondersteunt de marketeers in hun dagelijkse werkzaamheden. Dit kan het monitoren van een campagne zijn, het aanleveren van publiciteitsmateriaal bij theaters of bijspringen op de vloer als we een voorstelling hebben in Huis Oostpool.
 • Vanzelfsprekend is er naast genoemde werkzaamheden ook ruimte om aan een eigen project te werken.

Wie ben jij?|

 • Je volgt een communicatie- en/of marketingopleiding aan een hogeschool in Nederland en bent op zoek naar een meewerkstage.
 • Je hebt liefde voor de podiumkunsten en wilt graag een bijdrage leveren door zoveel mogelijk mensen naar onze voorstellingen te krijgen.
 • Je bent op de hoogte van de laatste trends op het gebied van marketing en communicatie.
 • Je schrijft goed leesbaar en foutloos Nederlands.
 • Je ziet waar werk ligt en pakt dingen proactief op.
 • Je kunt goed gestructureerd werken en je kan tegelijk goed omgaan met plannen die last-minute wijzigen.
 • Je bent nieuwsgierig aangelegd, staat open voor nieuwe ideeën, onderzoekt mogelijkheden om marketing te bedrijven waar nog niemand aan heeft gedacht.
 • Je voelt aan dat een baan bij een theatergezelschap niet in de categorie 9-5 valt.

Wij bieden jou |

Een informele en uitdagende werkomgeving in Arnhem, goede stagebegeleiding, ruimte om een eigen project op te pakken en een stagevergoeding van 350 euro bruto per maand op basis van fulltime aanstelling, conform de CAO Toneel en Dans.

Info & Solliciteren |

Heb jij na het lezen van bovenstaande het gevoel dat jij dit bent, stuur dan je motivatie en CV o.v.v. Stage Marketing & Communicatie naar solliciteren@toneelgroepoostpool.nl. Voor meer info over de inhoud van de stageplek kun je een mailtje sturen naar Daniel Jaspers, Hoofd Marketing & Communicatie, via daniel@toneelgroepoostpool.nl.

Toneelgroep Oostpool onderschrijft de Code Diversiteit en Inclusie en heeft zich ten doel gesteld om als organisatie een afspiegeling van de maatschappij te zijn. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen ons team versterkt.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Sluiten