GOD? | Sanne Peper

Vacatures & stages

Toneelgroep Oostpool uit Arnhem maakt als groot, nationaal theatergezelschap voorstellingen over onderwerpen waar we het vandaag en morgen over moeten hebben. En dat doen we bij voorkeur met zoveel mogelijk verschillende mensen, met verschillende achtergronden en inzichten, onder de bezielende artistieke leiding van Daria Bukvić. Jaarlijks zien zo’n 75.000 mensen een productie van Toneelgroep Oostpool. We spelen in de grote zalen, kleine zalen, op festivals en scholen. Met onze voorstellingen in een reizende theatertrailer bereiken we ruim 15.000 middelbare scholieren, voornamelijk in Oost-Nederland.

Hoe nu mens te zijn? is de vraag die aan al de voorstellingen en activiteiten van Toneelgroep Oostpool ten grondslag ligt en die is opgebouwd uit drie artistieke kernwaarden. Ten eerste vertrekken we vanuit het nu. Het werk van Oostpool is maatschappelijk urgent en durft confronterend te zijn. Het gezelschap kenmerkt zich door jong talent; de generaties die nú verandering brengen en de toekomst in zich dragen. Ten tweede stellen we de mens centraal. Oostpool toont verhalen over de mens die eigen durft te zijn én naar verbinding zoekt met anderen. Ten derde stellen we vragen. Oostpool is nieuwsgierig naar nieuwe verhalen en stelt het actief luisteren naar de ander centraal. Ze vraagt zich hardop af hoe dingen anders kunnen of misschien wel moeten.

Oostpool wil een inclusieve community zijn van zo’n 25 vaste medewerkers en tientallen tijdelijke medewerkers, die zich op projectbasis voor korte of langere tijd aan het gezelschap verbinden. En hoewel we als groot, nationaal theatergezelschap het land doorkruisen met onze producties, vinden we al bijna 70 jaar ons thuis in Arnhem. Huis Oostpool is dé plek waar we experimenteren, maken, proberen, monteren en spelen. Waar we een podium zijn voor jonge makers, aanstormende talenten en gevestigde gezelschappen uit stad, regio en het land, die we een warm hart toedragen. Huis Oostpool, een plek waar zoveel mogelijk mensen zich thuis mogen en kunnen voelen.

Op dit moment hebben wij de volgende vacatures;

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature(s) wordt niet op prijs gesteld.


De afdeling die de producties van Oostpool projectmatig en technisch begeleid, is de organisatorische backbone van onze organisatie. Op deze afdeling worden op professionele en flexibele wijze de prachtige artistieke ideeën en concepten van het artistieke team geconcretiseerd, geproduceerd en gerealiseerd in nauwe samenwerking met de betreffende regisseur/maker. Het team bestaat uit twee productieleiders, producerend en uitvoerend technici en de mensen van het kostuumatelier. Het hoofd van de afdeling is Jeroen van Eekelen.

Voor deze afdeling zijn wij vanaf medio augustus 2021 op zoek naar een:

1e productieleider
0.8/1.0 fte (32-40 uur)

 

Jeroen van Eekelen | “Het fijne van bij Oostpool werken is dat de basishouding van productie en techniek is: ‘ja, gaan we doen’. Uiteraard binnen het verantwoord haalbare, zowel op praktisch als menselijk niveau. Onze afdeling houdt van de inspirerende dialoog met artistiek en is daarmee meer dan facilitator.”

Je functie

Als 1e productieleider (hierna: productieleider) leid je vanaf het moment dat een artistiek concept is geboren zelfstandig het volledige project. Beginnend bij de vertaling van het concept naar een gedegen projectplan, uitmondend in tournee van shows voor de grote en/of kleine zaal, of op andere locaties zoals in clubs en buitenruimtes. Je vormt per project een duo met de artistiek eindverantwoordelijke van het project (veelal de regisseur/maker). Samen brengen jullie het verhaal dat verteld moet worden tot leven op gave locaties in het Oosten en de rest van Nederland.

In een project ben je dé schakel en verbinder tussen de verschillende kernfuncties van Oostpool. Je inventariseert de wensen en eisen van het artistiek team en zet dit om naar productieactiviteiten. Je bent per productie eindverantwoordelijk voor de voorbereidingen en de organisatie van castings/audities, personele planning, pre-productie, technische productie, repetities, montage, de landelijke tournee, evaluatie en afronding. Je wordt hierbij waar nodig gecoacht door Jeroen.

Je stelt een projectplan op in nauwe samenwerking met alle disciplines (o.a. artistiek, techniek, marketing, educatie/interactie, zakelijk). Je voert deze uit met bijbehorende begroting en stelt deze indien nodig bij. Je begeleidt samen met de regisseur/maker alle betrokkenen bij het project, stuurt aan en bij waar nodig en bewaakt een veilige en inspirerende werkomgeving.

Productieleider zijn betekent een dynamische baan die regelmatig veel flexibiliteit vraagt in werktijden en piekbelasting. Het is daarom van belang dat je in de buurt van Arnhem woont of wilt gaan wonen.

Welke kwaliteiten en ervaring zoeken wij?

 • je staat in verbinding met het kunstenaarschap van onze makers zonder daarbij het praktisch realisme uit het oog te verliezen
 • je hebt uitstekende sociale vaardigheden en een coachende, inclusieve leiderschapsstijl
 • je bent een organisatietalent met oog voor mens en detail en je bent niet snel gek te krijgen
 • je neemt makkelijk beslissingen en stelt prioriteiten onder druk
 • je weet projectbegrotingen en projectplannen op te stellen en te bewaken
 • je hebt goede communicatieve vaardigheden zowel schriftelijk als mondeling in de Nederlandse en Engelse taal
 • je werkt en denkt op HBO niveau en hebt bij voorkeur de opleiding Productie Podiumkunsten afgerond
 • je hebt enkele jaren ervaring in een vergelijkbare functie in de podiumkunsten
 • je bent leergierig en bereid om je verder te bekwamen in professioneel projectmanagement en persoonlijk leiderschap

Wat bieden wij?

 • Een leergierig en veerkrachtig gezelschap
 • Een sterk merk met veel potentieel
 • Een technische en productionele ‘geoliede machine’ die uitblinkt om zijn flexibiliteit en innovatie
 • Gedreven collega’s met oog voor de lange historie én toekomst van Toneelgroep Oostpool als landelijk gezelschap met Oostelijke wortels
 • Een tijdelijke aanstelling die we bij goed functioneren omzetten in een contract voor onbepaalde tijd.
 • Salariëring conform de CAO Toneel & Dans 2020-2021, schaal VII (fulltime salaris min € 2.633,- en max € 4.115,- bruto, ex. 8% vakantietoeslag, prijspeil 1/7/2021). Inschaling geschiedt op basis van relevante werkervaring.

Oostpool is een organisatie in ontwikkeling. We zetten op dit moment en de komende jaren belangrijke stappen op het vlak van inclusiviteit, veiligheid, nieuwe organisatievormen en werkprocessen. We zoeken daarom iemand die zin heeft om middenin en met de organisatie te onderzoeken wat deze aandachtsgebieden bij Oostpool de komende jaren kunnen inhouden en hoe we onze artistieke visie kunnen waarmaken vanuit een innovatieve, vernieuwende context. We streven naar een open, warme en nieuwsgierige houding naar iedereen die betrokken is bij Oostpool en zoeken iemand die plezier heeft om artistieke concepten door middel van professioneel projectmanagement naar geweldige publiekservaringen te vertalen.

Geïnteresseerd?

Stuur je motivatie met cv naar solliciteren@toneelgroepoostpool.nl.
Vragen over de inhoud van de vacature kun je stellen aan Michiel Nannen, zakelijk directeur, via michiel@toneelgroepoostpool.nl of 026-4437655.

Toneelgroep Oostpool onderschrijft de Code Diversiteit en Inclusie en heeft zich ten doel gesteld om als organisatie een afspiegeling van de maatschappij te zijn. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen ons team versterkt.Voor de afdeling Bedrijfsvoering zoeken wij zo spoedig mogelijk een:

Hoofd Bedrijfsvoering
0.8/1.0 fte (32-40 uur)

 

Michiel Nannen | “Deze functie is echt een fantastische positie voor een geboren allrounder die zich met grote betrokkenheid wil inzetten voor mensen en er samen met het team voor wil zorgen dat alle middelen daarvoor op orde zijn.”

Je functie

Het Hoofd Bedrijfsvoering zorgt voor een efficiënte en effectieve organisatie van alle ondersteunende bedrijfsprocessen die ten dienste staan van ons artistieke en productionele kernproces en bent er zelf operationeel bij betrokken. Je maakt deel uit van het Management Team en werkt in nauwe samenwerking met de zakelijk directeur. Oostpool is een relatief kleine organisatie, het is daarom van belang dat je interesse en ervaring hebt wat betreft verschillende ondersteunende processen:

Financial en management control
Oostpool beschikt over een gedigitaliseerd finance & control proces waar jij verantwoordelijkheid voor draagt. Samen met de controller zorg jij dat de planning & control cyclus en de financiële administratie soepel en efficiënt draait. Je ondersteunt de controller bij de begrotings- en budgetteringsprocessen voor zowel de organisatie als geheel, als ook voor de diverse grote en kleine projecten. Je bent eindverantwoordelijk voor het periodiek opleveren van heldere voortgangsrapportages voor zowel het management van de organisatie als de productieleiders, zodat zij gefundeerde beslissingen kunnen nemen en waar nodig tijdig kunnen bijsturen. Je bent verantwoordelijk voor de totstandkoming/levering van integrale rapportages aan stakeholders en/of subsidieverstrekker(s), waaronder de jaarrekening. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies over de financiële en bedrijfsprocessen aan de directie. Je signaleert bedrijfsrisico’s en te nemen maatregelen om risico’s te mitigeren.

Human Resources
Je bent verantwoordelijk en geeft samen met de HR-adviseur mede vorm aan de HR-processen. Je informeert, adviseert en ondersteunt het management van de organisatie en de projectleiders over HR zaken. Belangrijke processen zijn het creëren van randvoorwaarden voor een gezonde en veilige werkomgeving en de ondersteuning van leidinggevenden hierin; het faciliteren van het onderhouden van een goede en veilige relatie met de schil van freelancers waar Oostpool veel mee samenwerkt; ondersteunen van verzuimbegeleiding en het onderhouden van contacten met de Arbodienst en de vertrouwenspersonen; ondersteunen van de personeels- en salarisadministratie; van activiteiten gericht op (bij- en om)scholing, herplaatsing, functionerings- en beoordelingsgesprekken; en ondersteunen van werving- en selectieprocedures. Daarnaast onderhoud je de relatie met casting- en searchbureaus en opleidingsinstituten.

ICT, Gebouwbeheer en Facilitaire Zaken
Samen met de medewerker die verantwoordelijk is voor onze CRM en werkplek systemen, en onze externe partner Combine ICT, neem je verantwoordelijkheid voor het up-to-date houden van onze ICT hardware, software en ondersteuning van de medewerkers, die zowel op kantoor als op een externe locatie soepel moeten kunnen werken. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het gebouwbeheer en de facilitaire zaken van ons theater (waaronder de horeca in onze foyer), de kantoren en het repetitiegebouw. Dat wil zeggen het onderhoud aan het gebouw en de installaties, maar ook fijne werkplekken, goede verzorging en catering voor zowel medewerkers als gasten.

Welke kwaliteiten en ervaring neem jij mee?

 • Je bent in het bezit van een afgeronde HBO/Academische opleiding waarin je bij voorkeur kennis hebt opgedaan van bedrijfs- en financiële processen en human resource management
 • Je hebt in ieder geval 5 jaar relevante werkervaring in vergelijkbare functies of als zakelijk leider in een kleinere organisatie
 • Je hebt een sterk analytisch vermogen en heb je ervaring in het doorgronden van complexe vraagstukken
 • Je hebt een coachende, inclusieve leiderschapsstijl en beschikt over uitstekende sociale vaardigheden
 • Je beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
 • Je bent een proactieve en onafhankelijke adviseur en sparringpartner

Wat bieden wij?

 • Een leergierig en veerkrachtig gezelschap
 • Een sterk merk met veel potentieel
 • Een technische en productionele ‘geoliede machine’ die uitblinkt om zijn flexibiliteit en innovatie
 • Gedreven collega’s met oog voor de lange historie én toekomst van Toneelgroep Oostpool als landelijk gezelschap met Oostelijke wortels
 • Een tijdelijke aanstelling die we bij goed functioneren omzetten in een contract voor onbepaalde tijd.
 • Salariëring conform de CAO Toneel & Dans 2020-2021, schaal VIII (fulltime salaris min € 2.969,- en max € 4.391,- bruto, ex. 8% vakantietoeslag, prijspeil 1/7/2021). Inschaling geschiedt op basis van relevante werkervaring.

Oostpool is een organisatie in ontwikkeling. We zetten op dit moment en de komende jaren belangrijke stappen op het vlak van inclusiviteit, veiligheid, nieuwe organisatievormen en werkprocessen. We zoeken daarom iemand die zin heeft om middenin en met de organisatie te onderzoeken wat deze aandachtsgebieden bij Oostpool de komende jaren kunnen inhouden en hoe we onze artistieke visie kunnen waarmaken vanuit een innovatieve, vernieuwende context. We streven naar een open, warme en nieuwsgierige houding naar iedereen die betrokken is bij Oostpool en zoeken iemand die plezier heeft om artistieke concepten door middel van professioneel projectmanagement naar geweldige publiekservaringen te vertalen.

Geïnteresseerd?

Wij ontvangen je motivatie met cv graag uiterlijk 10 augustus. Deze kun je e-mailen aan solliciteren@toneelgroepoostpool.nl. o.v.v. hoofd bedrijfsvoering.
Wil je eerst meer weten? Neem dan gerust contact op met Michiel Nannen, zakelijk directeur, via michiel@toneelgroepoostpool.nl of 026-4437655. De eerste gesprekken zijn vooralsnog gepland in de week van 23 augustus. Eind augustus willen we deze procedure graag afgerond hebben. Indien je niet beschikbaar bent in de genoemde week geef dan gerust wat alternatieve data aan.

Toneelgroep Oostpool onderschrijft de Code Diversiteit en Inclusie en heeft zich ten doel gesteld om als organisatie een afspiegeling van de maatschappij te zijn. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen ons team versterkt.


Wij zijn op zoek naar een

STAGIAIR BEDRIJFSECONOMIE (management rapportage)
24 – 40 uur per week per september 2021

Iemand bij wie de liefde voor kunst en cijfers hand in hand gaan

Ben jij op zoek naar een uitdagende stage of afstudeeropdracht in een creatieve organisatie? Lees dan vooral verder!

Toneelgroep Oostpool is een van de grootste landelijk culturele BIS instellingen. Wij bieden jou de mogelijkheid om een geautomatiseerd budget- en rapporteringsysteem op te zetten.
Dit te ontwikkelen systeem moet de verschillende afdelingshoofden binnen de organisatie real-time financiële informatie bieden.
Tijdens het traject word je ondersteund en begeleid door de controller.

Wat ga je doen |

 • Je assisteert bij het ontwikkelen van eerder genoemd systeem.
 • Je bent verantwoordelijk voor budgetrapportage aan management en directie.
 • Je adviseert over verdere optimalisatie van de financiële procedures.

Wie ben jij |

Je bent een integere specialist in je vakgebied die onze dagelijkse financiële administratie kan beheren, helpt bij het rapporteren aan onze subsidieverstrekkers en de controller assisteert bij het verder ontwikkelen van interne financiële procedures en rapportage formats.

Daarnaast is het volgende op jou van toepassing:

 • Je studeert in de richting van Bedrijfseconomie, Bedrijfskunde of Accountancy op hbo-niveau
 • Je kunt goed zelfstandig en nauwkeurig werken
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden en bent mensgericht

Wij bieden |

 • De ruimte om het beste uit jezelf te halen en verder te ontwikkelen.
 • Stagevergoeding € 350,00 bruto per maand o.b.v. fulltime.
 • Een informele werkomgeving in een fraai pand in de binnenstad van Arnhem.
 • Gedreven collega’s die de ambitie delen om de positie van Toneelgroep Oostpool als groot landelijk opererend gezelschap nog verder uit te bouwen.

Reactie |

Denk jij: dit is mijn stage of afstudeeropdracht! Dan nodigen we je uit om te solliciteren. Stuur je motivatie met cv (en vragen over de procedure) naar solliciteren@toneelgroepoostpool.nl met o.v.v. Vacature STAGIAR BEDRIJFSECONOMIE. Vragen over de inhoud van de vacature mail je naar Linda Sweers-Capel, HR adviseur, via solliciteren@toneelgroepoostpool.nl.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature(s) wordt niet op prijs gesteld.

Sluiten