ACTEURS IN DE KLAS – JONG

ACTEURS IN DE KLAS – JONG

Timothy de Gilde | op aanvraag

Tranenstick of dooie hond

Laurens en Matthijs overvallen een ogenschijnlijk doodgewoon klaslokaal. Beiden hebben hun toneelschooldiploma op zak. Gewapend met een lijkkist, Shakespeare’s Hamlet en Stanislavski’s Lessen voor Acteurs trachten ze de wetten van het toneelspel te doorgronden en te presenteren aan de jonge schoolgaande mensch. Dit blijkt een stuk lastiger dan ze in eerste instantie vermoeden. Een saboterende collega-acteur, matige tekstvastheid en een belletje van een castingbureau zijn storende factoren. Maar een onmogelijke dubbelrol, een afwijzing voor Soldaat van Oranje en bovenal de ongrijpbare toneelgeest van de vermoorde vader van Hamlet eisen bijna alle aandacht op. En of je nu beter een tranenstick gebruikt om een huilende Ophelia te spelen, of de emotionele herinnering aan je dode hond is ook niet duidelijk.

Kortom, twee jonge acteurs ontdekken alle basiselementen van het theater. Tijdens deze zoektocht blijken acteurs niet veel anders te zijn dan pubers: ze worstelen met identiteitsproblemen, ze zijn emotioneel, ze laten zich niet controleren en begrenzen. En bovenal: ze zien soms geen verschil tussen realiteit en fantasie.

Deze mini-voorstelling duurt één lesuur en speelt in de klas tussen de schoolbankjes. De voorstelling Acteurs in de klas is geschikt van de brugklas tot de vierde klas. Ook op jouw school? Neem voor meer informatie en boekingen contact op met Marti Arts, coördinator Jong Oostpool.

Credits

regie Timothy de Gilde | spel o.a. Abe Dijkman, Matthijs IJgosse,Yari van der Linden, Laurens van Lottum, Tim Schmidt

Scenefoto's

Sluiten