Alles wat liefde is

Alles wat liefde is

EEN LUSTOPWEKKENDE ROMCOM

regie Char Li Chung


Wat is de meest romantische filmkus ooit? De meest heroïsche liefdesverklaring ever? Wanneer kreeg jij rode wangen van het kijken naar die ene spannende, ontluikende en jaloersmakende liefdesscène?

‘Summer romances begin for all kinds of reasons, but when all is said and done, they have one thing in common. They’re shooting stars, a spectacular moment of light in the heavens, fleeting glimpse of eternity, and in a flash they’re gone.’ | The Notebook

Alles wat liefde is was dè Paradehit van 2019. Judith van den Berg, Thor Braun en Daniël Cornelissen doken de bloedhete festivaltenten in en herontdekken de liefde aan de hand van de meest iconische liefdesscènes uit films ooit gemaakt. Van Brokeback Mountain tot Titanic. Van Call me by your name tot The Notebook. En van Les Amours Imaginaires tot Turks Fruit. Gestript en zonder special effects. In het prille voorjaar van 2021 brengen de drie acteurs de zinderende zomer van weleer rechtstreeks bij jou in de woonkamer op Oostpool Stream.

Meer over de voorstelling

Voor één nacht of voor altijd

Om het risico en het avontuur terug te brengen in de liefde, is het noodzakelijk af en toe de touwtjes uit handen te geven. Je over te geven aan het onbekende en onverwachte. Of in dit geval: aan het publiek. Alles wat liefde is is een lustopwekkende romcom, waarbij het publiek de verhaallijn bepaalt. Romantisch, maar niet mierzoet. Voor één nacht of voor altijd. Sexy, gevaarlijk en onvoorspelbaar. Precies zoals de liefde kan zijn. Alle gêne overboord. Alles wat liefde is is een ode aan lef en endless love. Een live blockbuster die de zin in de liefde aanwakkert, je aanmoedigt het van de daken te schreeuwen en je doet inzien dat de liefde vele vormen kent.

‘De liefde moet opnieuw worden uitgevonden’ | Arthur Rimbaud

Char Li Chung

De jonge regisseur Char Li Chung (’95) maakt dit jaar de paradevoorstelling. Zijn werk is talig, energiek, hartveroverend en schaamteloos romantisch. Vertrekkend vanuit de verschillend manieren waarop de mens in staat is lief te hebben, maakt hij stukken die persoonlijk zijn, maar nooit autobiografisch. Begin 2018 maakte Chung bij Frascati Producties de voorstelling Bij jou begin ik, over de zucht naar telkens een nieuw begin en tegelijkertijd de droom van een eeuwigdurende, unieke en allesomvattende liefde. De voorstelling werd genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs. En ook zijn meest recente voorstelling, het met sterren en prachtquotes overladen Don Caravaggio, is genomineerd voor de theaterprijs voor aanstormend talent.

Credits

regie Char Li Chung | spel Judith van den Berg, Thor Braun en Daniël Cornelissen | kostuumatelier Anouk van Wijk | dramaturgie Madelon Kooijman | productie Jeroen Heinen | techniek Marc Klaver en Elmar Neudam | grafisch ontwerp decor Mees Walter | marketing Evelien ter Ellen en Rudy Ruijter | fotografie campagnebeeld Diederick Bulstra

Scènefoto's

Recensies

Media

Sluiten