Alles Wat Theater Is – JONG

Alles Wat Theater Is – JONG

Acteurs in de klas

tekst Bart van den Donker | regie Char Li Chung
een coproductie van Theater Sonnevanck en Toneelgroep Oostpool


Twee acteurs in de klas razen door alle facetten van het theater. Speciaal voor in de klas brengen zij zowel een vertelling als een demonstratie. De twee acteurs hebben een eigen korte versie van het epische Romeo & Julia van Shakespeare voorbereid. Maar voor ze daar aan toekomen ontstaat er een discussie. Want wie speelt Romeo, en wie speelt Julia?

Op basis van een meertalig welkomstwoord glijden de spelers in een gesprek over theater, diversiteit, inclusiviteit en over wie we eigenlijk zijn. De acteurs zetten de leerlingen op het verkeerde been en betrekken hen bij hun dromen en onzekerheden. Is het een lezing, een betoog, een voorstelling of een identiteitscrisis?

Een voorstelling over het maken van theater en over het spelen van een rol. Wie ben je in het echt en hoe bepaalt dat welke rollen je speelt als acteur? Kunnen we altijd alles zijn wat we willen of zitten er grenzen aan de verbeelding van een publiek? Alles wat theater is brengt activisme het klaslokaal in. Wie ben je, wie ben je echt en hoe denk je over de ander?

Een voorstelling met acteurs op afstand voor de klas, aula of daar waar het mag en kan op school en de 1,5 m afstand. Speelduur: 45 minuten.

Alles Wat Theater Is is een co-productie van Toneelgroep Oostpool en Theater Sonnevanck.

Meer over Oostpool voor het onderwijs >

Reserveren voor school

Wil je Alles Wat Theater Is  reserveren voor op jouw school,  neem dan contact op met Marti Arts, via e-mail of telefonisch: 026 443 76 55

Credits

concept en regie Char Li Chung | tekst Bart van den Donker | spel o.a. Tommie Kinneging, Mees Hilhorst, Tara Hetharia en/of Jatou Sumbunu | dramaturgie Daniel van Klaveren | een coproductie van Theater Sonnevanck en Toneelgroep Oostpool

Scènefoto's

Educatie

Binnenkort komt de theatervoorstelling Alles Wat Theater Is van Theater Sonnevanck en Toneelgroep Oostpool naar jouw school. Hieronder vind je de educatie die je in de klas kunt geven. Met het voorgesprek gaan de leerlingen in gesprek over wat theater en identiteit is. Met het nagesprek reflecteren de leerlingen op wat ze hebben ervaren in de voorstelling en in de vervolgopdrachten onderzoeken ze hun eigen identiteit.

Download hier de achtergrondinformatie

Wij horen graag jouw mening over de educatie en voorstelling. Je kunt via deze link het evaluatieformulier invullen.

Wij wensen jou en je klas veel plezier bij Alles wat theater is!

Educatie Alles wat theater is
Terug