Alles wat theater is – JONG

Alles wat theater is – JONG

Acteurs in de klas

tekst Bart van den Donker | regie Charli Chung
een coproductie van Theater Sonnevanck en Toneelgroep Oostpool


Twee acteurs in de klas razen door alle facetten van het theater. Speciaal voor in de klas brengen zij zowel een vertelling als een demonstratie. De twee acteurs hebben een eigen korte versie van het epische Romeo & Julia van Shakespeare voorbereid. Maar voor ze daar aan toekomen ontstaat er een discussie. Want wie speelt Romeo, en wie speelt Julia?

Op basis van een meertalig welkomstwoord glijden de spelers in een gesprek over theater, diversiteit, inclusiviteit en over wie we eigenlijk zijn. De acteurs zetten de leerlingen op het verkeerde been en betrekken hen bij hun dromen en onzekerheden. Is het een lezing, een betoog, een voorstelling of een identiteitscrisis?

Een voorstelling over het maken van theater en over het spelen van een rol. Wie ben je in het echt en hoe bepaalt dat welke rollen je speelt als acteur? Kunnen we altijd alles zijn wat we willen of zitten er grenzen aan de verbeelding van een publiek? Alles wat theater is brengt activisme het klaslokaal in. Wie ben je, wie ben je echt en hoe denk je over de ander?

Een voorstelling met acteurs op afstand voor de klas, aula of daar waar het mag en kan op school en de 1,5 m afstand. Speelduur: 45 minuten.

Alles wat theater is is een co-productie van Toneelgroep Oostpool en Theater Sonnevanck.

Meer over Oostpool Jong >

Reserveren voor school

Wil je Alles wat theater is reserveren voor op jouw school,  neem dan contact op met Marti Arts, via e-mail of telefonisch: 026 443 76 55

Credits

concept en regie Charli Chung | tekst Bart van den Donker | spel en tekst o.a. Tommie Kinneging, Ayisha Siddiqi en Quiah Shilue | dramaturgie Daniel van Klaveren | een coproductie van Theater Sonnevanck en Toneelgroep Oostpool

Scènefoto's

Sluiten