Te gast in Huis Oostpool

Dance Flavours – Arnhemse Meisjes

Dance Flavours – Arnhemse Meisjes

Oostpool Stream | 02.04.2021 | 60 min.

Oostpool en De Nieuwe Oost presenteren Danscollectief Arnhemse Meisjes op Oostpool Stream. Het livestream platform voor theater en dans live vanuit Huis Oostpool in Arnhem. Koop nu je tickets!

Dance Flavours Performance Night

Danscollectief Arnhemse Meisjes en De Nieuwe Oost presenteren op vrijdag 2 april Dance Flavours Performance Night tijdens Oostpool Stream: een podium voor werk in verschillende stadia van het creatieproces, van work in progress tot herneming. Bij Dance Flavours krijg je de mogelijkheid om te proeven van het werk van verschillende hedendaagse dansmakers. Het programma is dus elke keer een verrassingsmenu! Normaal gesproken drie keer per jaar in Theater a/d Rijn, nu bij je thuis te bewonderen tijdens Oostpool Stream.

Op het menu van de 14e editie van Dance Flavours staat:

a Matter of Time van TeaTime Company
Drie dansers tarten de wetten van de Natuur en dagen elkaar uit om los te komen van zwaartekracht, om tijd te vervormen en het onmogelijke te bereiken. Newton, eat your heart out!
A Matter of Time is een ‘work in progress’ geregisseerd door Piet Van Dycke. Het stuk gaat in november 2021 in première op NCFI in Ierland. A Matter of Time is gemaakt in opdracht van NCFI en Arts Council Ireland.

Out of my Mind van Fernanda Silva
Out of my Mind is een korte solo die Fernanda Silva speciaal voor Julia Heiders’ danserslichaam heeft gemaakt. De solo drukt de wens uit om onszelf meer af te stemmen op onze lichamen, in plaats van vast te zitten in ons hoofd en onze gedachten.

Nogi v ruki i vperiod van Hellen Boyko
Hellen Boyko herintroduceert de Russische waarden, tradities, taal en cultuur in deze danssolo als doopritueel. Met dit stuk wil Hellen laten zien hoe bijna elke Rus zijn of haar erfgoed ervaart wanneer ze iets vertrouwds zien, horen of ruiken – zoals een stuk tekst uit De meester en Margarita van Michail Boelgakov, muziek van Sjostakovitsj of het luiden van een kerkklok.

Credits

in samenwerking met en met dank aan De Nieuwe Oost & Theater a/d Rijn | Curatoren Danscollectief Arnhemse Meisjes: Yeli Beurskens, Kim Tuerlings, Aïda Guirro Salinas, Anna Fransen, Inbal Abir | Makers en dansers Hellen Boyko, Fernanda Silva i.s.m. Julia Heider, Piet van Dycke i.s.m. TeaTime Company | Zakelijk leider Linda Kokke | Marketing en communicatie Hedwig Sinnema | Fotografie campagnebeeld Anna Fransen | Techniek Edwin Smits, Guus Broeren | Productie Danique Jongbloed | Met dank aan Gemeente Arnhem en Vrienden van Theater

Sluiten