Baby Crazy

Kaarten

Baby Crazy

It takes a village...

concept en regie Jan Hulst & Kasper Tarenskeen | tekst Kasper Tarenskeen

première 15 oktober 2021 | Huis Oostpool
landelijk tournee 16 oktober 2021 t/m 4 december 2021


Een zwanger meisje, een medium succesvolle artiest, een ex-obese fitness fanaat, een restauranteigenaar en een non-monogame manager praten over baby’s. Het klinkt als een ingewikkelde mop maar het is het fundament van de gloednieuwe tragische komedie van Hulst & Tarenskeen. In Baby Crazy doen de jonge makers waar zij het beste in zijn: vijf personages met totaal verschillende mensbeelden tot elkaar veroordelen in de hoop zo iets te kunnen leren over de wereld waarin we leven.

In deze hypermoderne mozaïekvertelling staat Maria centraal. De 21-jarige studente raakt zwanger na een one-night-stand. Ze wist zelf nog amper wie ze was, maar nu zit er een baby in haar buik en dat is heel hard wennen. Het voelt bijna ouderwets, zo’n klein stuk toekomst dat in haar binnenste woont en wacht tot het haar leven mag overnemen. Terwijl Maria probeert om ‘zwangerschap anno 2021’ te definiëren, lopen haar vrienden haar deur plat met adviezen. Iedereen lijkt te weten wat ze moet doen. Maar ondertussen moeten ze door Maria’s plotselinge zwangerschap zelf gaan nadenken over hun toekomst. En dan blijken de mensen om haar heen een stuk wanhopiger en minder zelfverzekerd dan ze zich voordoen.

Tragische komedie over de twijfelende mens

Baby Crazy gaat over de kracht van nieuw leven en de angst voor verandering. Hulst & Tarenskeen grijpen de zwangerschap van Maria en de reacties van haar vrienden aan om het over verschillende grote thema’s te hebben. Zwangerschap, overpopulatie, seks, milieu, vriendschap, eigendom, gender, de prestatiemaatschappij: het komt allemaal aan bod. En dat allemaal in de vorm van een sappig grappig plot, waarin de mens gepresenteerd wordt in zowel zijn gekte als welwillendheid. Een crazy theateravond waarin al je verwachtingen overhoop worden gegooid.

Hulst & Tarenskeen

Jan Hulst en Kasper Tarenskeen vormen een eigenzinnig schrijf- en regieduo. Hun werk kenmerkt zich door absurditeit en een eigen taal die het beste omschreven kan worden als modern, grappig en poëtisch. Samen mochten zij in 2020 de Erik Vos Prijs in ontvangst nemen. Met hun nieuwe melancholische komedie Baby Crazy brengen zij een portret van twijfelende individuen, die zich proberen te verhouden tot een wereld die intrinsiek tegenstrijdig is.

Kijkwijzer en speelduur

Kijkwijzer: 12+
Speelduur: 90 minuten

Credits

concept en regie Jan Hulst & Kasper Tarenskeen | tekst Kasper Tarenskeen | spel Nadia Babke, Denzel Goudmijn, Thomas Höppener, Tim Linde, Emma Pelckmans | dramaturgie Roosmarijn Brans | scenografie Studio Dennis Vanderbroeck | kostuumontwerp Patricia Lim | kostuumatelier Femke van Neerven | lichtontwerp Wiel Coopmans | techniek Denson Batteké, Wiel Coopmans | campagnebeeld Marijke de Gruyter en Nicolien de Jong | marketing Daniel Jaspers, Thijs Toonen en Femke Krijntjes

Recensies

de Volkskrant

“Tintelfris millennialidioom en dito personages.”

NRC

"Gevatte dialogen en strakke montage"

Theaterkrant

"Sterk spel van het hele ensemble"

Scènefoto's

Speellijst Baby Crazy

Meer speeldata

Sluiten