GOD? (14+) – JONG

GOD? (14+) – JONG

Een gesprek over religie en geloof

tekst Magne van den Berg | regie Timothy de Gilde
een coproductie van Theater Sonnevanck & Toneelgroep Oostpool


Trailervoorstelling (14+)
Beste vrienden Qi, Tommy en Ay hebben alle drie van hun ouders een andere religie meegekregen. In het laatste jaar op hun middelbare school gaan ze daarover met elkaar in gesprek. Hoe is het om te geloven en hoe bepaal je waar je staat? En wat als je verliefd wordt op iemand met een ander geloof?

voor jou zou ik me willen bekeren
maar geloof je dan echt
wat, nee natuurlijk niet
dan kan het toch niet
maar misschien komt dat later wel, als we eenmaal samenzijn…

Religie. Er is veel over in het nieuws. Vaak over extremisme, conflicten en oorlog. Maar de persoonlijke verhalen over geloven horen we maar zelden. Geloven is voor veel mensen de basis van hun identiteit. Wie ze zijn. Wat is religie, geloven en spiritualiteit eigenlijk? Welke invloed heeft het op jongen mensen? En wat geloof jij?

Drie jonge acteurs met allen een andere religieuze achtergrond spelen de trailervoorstelling GOD? in regie van Timothy de Gilde. Magne van den Berg schrijft voor GOD? een nieuwe theatertekst en stelt daarin de ontroerende, indringende, eerlijke en openhartige ontmoetingen tussen mensen met verschillende geloven centraal. GOD? is een co-productie van Toneelgroep Oostpool en Theater Sonnevanck.

Meer over Oostpool Jong >

GOD? - filmversie bekijken

Deze voorstelling maken we in coproductie met Theater Sonnevanck en spelen we normaal gesproken in een tot theater omgebouwde vrachtwagentrailer. De vrachtwagen met trailer rijdt naar middelbare scholen en parkeert op het schoolplein. Er passen maximaal 60 bezoekers in één trailer en de voorstelling duurt ongeveer een lesuur.

Met 60 leerlingen en acteurs in één trailer op 1,5 meter afstand kan helaas niet. Speciaal voor deze bijzondere situatie hebben Theater Sonnevanck en Toneelgroep Oostpool een filmversie van GOD? gemaakt zodat je de voorstelling alsnog thuis of in de klas online kan ervaren. Een nieuw gemonteerde productie die meer biedt dan enkel een theaterregistratie. Aangepast aan de belevingswereld van leerlingen.

Wil je deze filmversie van GOD? bekijken met je leerlingen?
Via het aanmeldformulier koop je een link waarmee leerlingen de voorstelling op een zelfgekozen moment kunnen bekijken.
Speelduur: 56 minuten

Vanaf eind maart 2021 komt GOD? in deze nieuwe versie beschikbaar.

AANMELDFORMULIER

Zodra de maatregelen het toelaten zal de theatertruck weer gaan rijden.

Informatie en opdrachten voor leerlingen en docenten

Op deze pagina vind je extra informatie over de voorstelling GOD?.

VRAGEN OVER EDUCATIE?

Mail dan met Marti Arts

GODcast | gesprekken met de acteurs

In de Godcast maak je kennis met de acteurs en regisseur van de voorstelling GOD?. De Godcast duren allemaal ongeveer 3 minuten. #luisterplezier

Credits

tekst Magne van den Berg | regie Timothy de Gilde | spel Tommie Kinneging, Ayisha Siddiqi en Quiah Shilue | dramaturgie Flora Verbrugge | vormgeving Julian Maiwald | muziek Bart Rijnink | kostuums Timothy de Gilde | kostuumatelier Femke van Neerven | techniek Wiel Coopmans, Christian Toonk en Bram Visser | concept & fotografie campagnebeeld Henri Verhoef | een co-productie met Theater Sonnevanck

Credits Filmversie
camera en videomontage Wiel Coopmans | Geluidsopnames Christiaan Toonk | Geluidsnabewerking Hergen Verheul

Scènefoto's

Recensies

In de media

Repetitiefoto's

Sluiten