GOOD COP (14+) – JONG

GOOD COP (14+) – JONG

Trailervoorstelling voorjaar 2022

tekst en regie Daniël van Klaveren
een coproductie van Toneelgroep Oostpool & Theater Sonnevanck

Speeldata 11 maart tot 17 juni 2022


Michael is net afgestudeerd aan de politieacademie en direct gaat het mis.
Hij is betrokken bij een dodelijk schietincident en werkt in afwachting van verder onderzoek op de 112 alarmcentrale. Michael heeft zijn leven lang geleerd om hard te zijn. Stoer. Pijn duwt hij weg. Dus deze fout gaat geen probleem voor hem zijn. Hier lult hij zich gewoon uit. Klaar. En die tijd in de meldkamer, die komt ie wel door.

Dan belt Luna, een meisje van 15. Ze zit achterin een busje. Ze wordt ontvoerd.

Michael wijkt direct af van het protocol: dit meisje gaat hij redden. Hij is namelijk niet zomaar een loser op een meldkamer. Maar Luna laat zich niet zomaar redden. Ze daagt hem uit, verleidt, verwart hem. Wat is nu waar? Wordt ze eigenlijk wel ontvoerd? Wie helpt hier wie? Wie is in charge?

Langzaam leren we de gevoelens kennen die Michael zo hardnekkig onderdrukt en komen we erachter wat er tijdens dat schietincident werkelijk is gebeurd.

Good Cop gaat over de misverstanden rondom mannelijkheid. Het onderzoekt de clichés rond man- en vrouwbeelden, bevraagt die frames en zoekt naar alternatieven. Want wat is dat eigenlijk: ‘een echte man’? En waarom houden we zo aan dat beeld vast?

Meer over Oostpool Jong >

Rondreizende theatertruck

Deze voorstelling maakten we in coproductie met Theater Sonnevanck en speelden we in een tot theater omgebouwde vrachtwagentrailer. De vrachtwagen met trailer rijdt naar middelbare scholen en parkeert op het schoolplein. Er passen maximaal 60 bezoekers in één trailer en de voorstelling duurt ongeveer een lesuur.

Reserveren voor school

Wil je Good Cop reserveren voor op jouw school,  neem dan contact op met Marti Arts, via e-mail of telefonisch: 026 443 76 55

Speeldata: 11 maart tot 17 juni 2022

Credits

tekst en regie Daniël van Klaveren | spel Kharim Amier, Patsy Kroonenberg, Stefan Cappiello | decor en kostuum Calle de Hoog | muziek en geluidsontwerp Felix Ruiter | lichtontwerp Wiel Coopmans | een coproductie van Toneelgroep Oostpool & Theater Sonnevanck

Sluiten