Te gast in Huis Oostpool

Jens van Daele’s Burning Bridges – Nachthexen IV

Jens van Daele’s Burning Bridges – Nachthexen IV

Jens van Daele | 17.01.20 t/m 18.01.20

Sterke vrouwen in straffe tijden: twee danseressen vechten vol voor wat ze waard zijn.

Jens Van Daele gooide in 2010 in Europa en Canada hoge ogen met Battre le Fer/Battre le Noir: “Een krachtig, ongepolijst duet.” (★★★★ Theaterkrant)

Nu komt een grondige remake naar Nederland, als vierde deel van de serie NachtHexen. Patricia van Deutekom en Marijn van der Sande, twee boegbeelden van het gezelschap Burning Bridges, wijken geen centimeter. Blindelings gooien ze zich in de strijd: oog-om-oog, tand-om-tand. Een stoer, rauw en fysiek gevecht waarbij het doel uit het oog verloren raakt en er uiteindelijk enkel verliezers te aanschouwen zijn. Voor vele een bekend verschijnsel waardoor dit stuk aankomt.

Ruige dans op spannende muziek van Greg Smith en Richard van Kruysdijk; een live dansconcert dat afstormt op een remise. Jens van Daele flirt met gevaar in brutale bewegingstaal. Ook een aanrader voor liefhebbers van muziek en theater!

Onder het motto ‘verhalen over sterke vrouwen in straffe tijden’ richt Jens van Daele zich met zijn gezelschap Burning Bridges op een cyclus waarin de Russische NachtHexen (een groep vrouwelijke verzetsheldinnen in de Tweede Wereldoorlog) als overkoepelend geheel de basis vormen. Centraal staan vrouwelijke energie, moed, kracht, doorzettingsvermogen, mededogen en (geen) spijt.

Credits

Concept en beeld Jens van Daele | choreografie Jens van Daele i.s.m. de spelers | dans Patricia van Deutekom & Marijn van der Sande | muziek Greg Smith & Richard van Kruysdijk | licht Tom Verheijen | campagnebeeld Janiek van Dijk

Sluiten